News

Guvernul Cîțu, criticat de Ludovic Orban după decizia închiderii magazinelor: ”Nu am văzut o fundamentare”

09.04.2021 | 18:01
Guvernul Citu criticat de Ludovic Orban dupa decizia inchiderii magazinelor Nu am vazut o fundamentare
ADVERTISEMENT

Fostul premier al României, Ludovic Orban, critică din nou Guvernul condus de colegul său, Florin Cîțu. Noile săgeți din partea liderului PNL vin după decizia închiderii magazinelor la ora 18:00 în unele localități.

Președintele Camerei Deputaților a declarat, vineri, că nici în prezent, la mai bine de o săptămână de la decizia privind funcționarea unităților comerciale, nu a văzut o fundamentare din partea Cabinetului de Coaliție.

ADVERTISEMENT

Totodată, Orban spune că Guvernul ar trebui să reflecteze asupra acestei restricții. El dă exemplu mandatul său, atunci când măsurile au avut la bază analize ample.

Ludovic Orban critică Guvernul Cîțu după decizia închiderii magazinelor

Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus, vineri, la Petreşti, județul Dâmbovița, că Guvernul condus de Florin Cîțu ar trebui să reflecteze asupra deciziei închiderii magazinelor la ora 18.00, măsură aplicată în anumite condiții de incidență.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre decizia de a închide magazinele de la ora 18.00, fostul lider de la Palatul Victoria a spus că ar fi trebuit să existe o argumentație, care “să fie făcută pe baza unei fundamentări”.

”Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice.

ADVERTISEMENT

Acestea stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente.

Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare.

ADVERTISEMENT

Ştiu cine a propus măsura, nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că Guvernul decide, dar trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri”, a spus Orban, vineri, în timpul unei vizite în județul Dâmbovița, potrivit Agerpres.

Măsura privind programul magazinelor, criticată și de alți membri PNL

De-a lungul ultimelor zile, mai mulți lideri PNL au criticat această măsură a Guvernului privind închiderea magazinelor la ora 18:00 în weekend și în cursul săptămânii în zonele cu incidență mare a cazurilor de Covid-19.

Omul de încredere al lui Ludovic Orban, liderul senatorilor PNL, Virgil Guran a afirmat că nu i se pare în regulă situaţia de acum în ceea ce priveşte orele de închidere a magazinelor şi restricţiile de deplasare.

”Măsura închiderii magazinelor de la 18.00, eu am spus-o deschis, nu cred că este o măsură bună. Nu e luată numai de cei din Guvern. Ştiţi că în acel Comitet de Situaţii de Urgenţă nu sunt numai oameni politici, ci şi oameni de specialitate. Nu este o măsură logică asta”, a precizat senatorul PNL.

Ulterior, alţi doi vicepreședinți ai PNL, Laurențiu Leoreanu şi Florin Roman, au declarat şi ei public faptul că nu sunt de acord cu măsura Guvernului privind închiderea magazinelor.

ADVERTISEMENT