News
notix pixel id

Guvernul va elabora un program pentru finanțarea drumurilor comunale. De unde vor primi bani și ce localități au prioritate

Guvernul va elabora un program pentru finanțarea drumurilor comunale. FANATIK vă spune de unde vor primi bani și ce localități au prioritate.
10.06.2021 | 21:58
Guvernul va elabora un program pentru finanțarea drumurilor comunale. De unde vor primi bani și ce localități au prioritate
Guvernul va elabora un program pentru finanțarea drumurilor comunale. De unde vor primi bani și ce localități au prioritateSursa foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru
ADVERTISEMENT

Șeful Guvernului a subliniat că România are nevoie de investiții în infrastructură. El a explicat că acestea se pot face prin PNRR, prin fonduri europene sau de la bugetul de stat.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, la Timișoara, că Executivul va elabora un program prin care să se asigure finanțarea drumurilor comunale de la bugetul de stat. El a precizat că acestea nu pot primi bani prin PNRR sau fonduri europene nerambursabile.

Guvernul va elabora un program pentru finanțarea drumurilor comunale. De unde vor primi bani și ce localități au prioritate

„PNRR este un proiect important, este o sursă de finanțare a investițiilor în România. Mai avem o altă sursă de finanțare, fondurile europene,” a explicat Cîțu, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

„Nici în PNRR şi nici în fonduri europene nu putem să avem drumuri comunale, drumuri din localităţi mici, comune. Acestea nu au putut să fie incluse acolo,” a precizat acesta.

„M-am uitat şi am cerut colegilor mei să facă o analiză, să vedem ce s-a întâmplat în ultimii ani, unde s-au dus aceste investiţii. Şi vedem că nici în fonduri nerambursabile şi nici în PNRR nu a fost inclusă această infrastructură judeţeană şi comunală, acest lucru nu există. Aici avem o problemă, pentru că ştim foarte bine că acele localităţi unde nu s-a investit în drumuri judeţene şi comunale au rămas în urmă,” a adăugat premierul.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a spus că Guvernul va demara un program de investiţii special pentru aceste drumuri. Localitățile care vor avea prioritate sunt cele unde există deja canalizare și apă.

Șeful Executivului a subliniat că nu pot fi lăsate în urmă comunitățile din țara noastră. El a precizat că investițiile se vor face prin bugetul de la stat, iar structura programului va fi anunțată în curând.

ADVERTISEMENT

Un nou Program de Dezvoltare Locală – PNDL 3, susținut de Ludovic Orban

Același lucru a fost susținut și de Ludovic Orban. Liderul PNL a declarat miercuri că se impune realizarea unui noi Program de Dezvoltare Locală, care să suporte cheltuielile ce nu sunt incluse în PNRR.

Orban a menționat că este la curent cu realitatea de pe teren: „de peste trei luni de zile le spun colegilor – şi din partid şi din coaliţie – că trebuie să pregătim viitorul Plan Naţional de Dezvoltare Locală în aceleaşi condiţii pe care le-am prezentat public şi cu alte ocazii”.

ADVERTISEMENT

„Acum ştim ce se poate finanţa aproximativ prin PNRR, mai avem puţin până la aprobarea planului şi ştim foarte clar pe Programul Operaţional Regional ce se poate finanţa şi, evident, este nevoie de orice investiţii, în special în infrastructură locală: drumuri, gaz, apă, canal,” a adăugat.

El a explicat că noul Plan de Dezvoltare va putea fi implementat după finalizarea celui actual și când bugetul o va permite. Acesta va cuprinde și tot ce nu se poate finanța prin fonduri europene.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri