Sport

Hagi și Șumudică, variantele lui Dumitru Dragomir pentru echipa națională. „Vreau Israel la baraj!”. Exclusiv

Dumitru Dragomir îi dorește pe Gheorghe Hagi și Marius Șumudică după plecarea lui Mirel Rădoi, iar la baraj ar vrea să jucăm împotriva Israelului.
12.10.2021 | 11:12
Hagi si Sumudica variantele lui Dumitru Dragomir pentru echipa nationala Vreau Israel la baraj Exclusiv
Dumitru Dragomir, Gheorghe Hagi și Marius Șumudică
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a aruncat bomba după victoria cu 1-0 în fața Armeniei, primul meci pe stadionul Ghencea pentru „tricolori” după 12 ani și a anunțat că va pleca de la națională după ultimele două partide.

România a urcat pe locul doi grupa J din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022, iar FANATIK a făcut toate calculele cu privire la șansele de calificare ale naționalei și posibilii adversari de la baraj.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir e sigur că Rădoi nu va continua la națională: „E băiat deștept. Nu vede un viitor strălucit la națională!”

Fostul președinte al LPF a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre meciul dintre România și Armenia, dar mai ales de înlocuirea lui Mirel Rădoi: „Au jucat la rezultat și le-a ieșit. Bravo lui Rădoi și echipei naționale! E băiat deștept. Nu prea vede un viitor strălucit al echipei naționale! Sunt convins că va pleca. Pentru baraj va rămâne. O să vedeți”.

Dragomir a explicat și de ce selecționerul Mirel Rădoi l-a propus pe Cosmin Olăroiu la echipa națională a României:„El e prieten foarte bun cu Olăroiu și e normal să îl propună”.

ADVERTISEMENT

Însă în opinia lui Mitică Dragomir, Gheorghe Hagi trebuie să fie prima opțiune pentru Federația Română de Fotbal, deși „Regele” e într-un conflict deschis cu președintele Răzvan Burleanu: „Eu îl văd pe Hagi! Hagi, Șumudică sau Răzvan Lucescu. FRF-ul trăiește prin jucătorii lui Hagi. Doamne ferește-mă! Hagi prima variantă, Șumudică, varianta doi”.

Dragomir propune un cuplu inedit la echipa națională Hagi-Mutu sau Șumudică-Pancu: „Oricine va veni să îl ia pe Pancu antrenor secund! Sau pe Mutu. Sunt tineri de viitor, inteligenți”.

ADVERTISEMENT

Ce adversari își dorește Dumitru Dragomir la baraj: „Jumătate din echipe sunt de nivelul României”

Deși și-ar dori ca România să întâlnească la baraj reprezentativa Israelului, „Mitică de la Ligă” e de părere că naționala s-ar lupta de la egal la egal cu mulți dintre adversari, însă până atunci își face griji și pentru ultimele două meciuri din grupă.

„Bineînțeles că o să avem emoții și cu Islanda. Cred că și cu Liechtenstein. Eu aș vrea la baraj Israelul. Ar fi bine și cu Țara Galilor dar aș vrea Israel. Sunt mai multe. Părerea mea că jumate din ele sunt tot la nivelul României. Sunt multe echipe și cu care nu am avea nicio șansă. De Elveția nu mi-e frică. Să nu cazi cu Portugalia, cu echipe de astea puternice”.

ADVERTISEMENT

Evidențiații lui Dragomir în meciul cu Armenia

„În mod deosebit mi-a plăcut portarul. Mi-a plăcut Bancu. Mi-a plăcut Stanciu și nu mi-a plăcut Hagi! Și Chiricheș a jucat foarte bine. Banca nu prea l-a ajutat pe Rădoi. Mihăilă e un jucător bun. Să zică mersi Moruțan că a jucat 35 de minute în două meciuri!”

Arman Karamian a prefațat pentru FANATIK meciul dintre România și Armenia și consideră că Ianis Hagi poartă o greutate uriașă pe umeri datorită numelui pe care îl poartă, iar Dragomir îi dă dreptate: „Mulți dacă erau copiiii lui Hagi nici nu îndrăzneau să se apuce de fotbal! Are dreptate Karamian. Ianis este fotbalist bun și se face și mai bun. E presiune mare.

„Eu zic că naționala ar trebui să joace pe Ghencea în continuare. Când jucăm meciuri puternice să mergem pe Arena Națională cu 40-50.000 de oameni. Se duce naibii și pandemia asta, nu o să trăim toată viața în pandemie”, a spus Dumitru Dragomir în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 2 e locul ocupat în grupa de J de România cu 13 puncte
  • 1 punct peste Macedonia de Nord și Armenia au băieții lui Mirel Rădoi înaintea jocurilor din noiembrie cu Islanda și Liechtenstein
ADVERTISEMENT