Sport

Hagi ține cu dinții de vedeta Farului! ”Regele” a râs când a văzut oferta de peste hotare. Exclusiv

Sivasspor încearcă să-l ademenească pe Grameni spre prima ligă turcă, dar a pus pe masă prea puțini bani pentru a-l convinge pe Hagi să-i dea drumul
18.01.2024 | 15:35
Hagi tine cu dintii de vedeta Farului Regele a ras cand a vazut oferta de peste hotare Exclusiv
Hagi ține cu dinții de vedeta Farului! ”Regele” a râs când a văzut oferta de peste hotare. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mercato a luat-o la galop, campioana s-a înscris în cursă cu Deaconu și Cristi Ganea la sosiri, plus Sali și Artean pe lista plecărilor recente, dar, în paralel, Hagi ține cu dinții de vedeta Farului. Este vorba despre Constantin Grameni, pe care au pus ochii turcii de la Sivasspor.

Dina Grameni pleacă de la Farul? Oferta – 550.000 euro, cererea – un milion euro

FANATIK a aflat în exclusivitate că șefii otomanilor au înaintat zilele trecute o propunere fermă de transfer pentru internaționalul de tineret din curtea lui Hagi. Au propus 400.000 de euro într-o singură tranșă și încă 150.000 de euro cu titlu de bonusuri.

ADVERTISEMENT

Farul a anunțat inițial că nu discută sub 800.000 de euro și a crescut apoi pretențiile la circa un milion de euro. Cum diferența între cerere și ofertă e aproape dublă, negocierile s-au topit pentru moment, dar semnalele din piață indică faptul că turcii nu și-au luat complet gândul de la Grameni.

Dorit la o formație de mijlocul clasamentului

După 20 de etape, Sivasspor ocupă locul 11 în prima divizie turcă, la mijlocul ierarhiei, adunând 25 de puncte într-un campionat în care-și mai câștigă pâinea 5 jucători români: Moruțan (Ankaragucu), Cicâldău (Konya), Drăguș, Niță și Maxim (Gaziantep).

ADVERTISEMENT

Ultimilor trei, aflați sub comanda lui Marius Șumudică, e așteptat să li se alăture Deian Sorescu, ”pescuit” momentan sub formă de împrumut din Polonia, de la Rakow. Mutarea pusă la cale a fost anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Asemuit de Hagi cu Boloni

Grameni a fost unul dintre oamenii vitali ai Farului în sezonul trecut, când titlul a ajuns pe litoral. De asemenea, se numără printre pilonii reprezentativei U21, pentru care a și marcat de două ori în toamnă, în preliminariile Euro de tineret, la 5-0 cu Albania și 2-2 cu Elveția.

ADVERTISEMENT

Ascensiunea puștiului a atras și atenția Rapidului, care a încercat să-l aducă încă din vara anului trecut. Giuleștenii au pus atunci pe masă o ofertă de un milion de euro, dar tranzacția s-a lovit de refuzul lui Hagi, care spera să aibă un parcurs generos în cupele europene, cu Grameni pe teren. Farul s-a împotmolit însă lamentabil pe continent, distrusă de Sheriff în primul tur preliminar din Champions League și eliminată de HJK Helsinki în play-off-ul Europa League.

Într-o conferință de presă, Hagi nu s-a ferit să-l compare pe Grameni cu unul dintre fotbaliștii iconici ai României: ”Dina e Dina, e Boloni, un mijlocaș foarte bun, simte jocul, are o tehnică bună”.

ADVERTISEMENT
  • 27 meciuri a jucat Grameni pentru Farul în actualul sezon, în toate competițiile, adunând un gol și un assist în Superliga
  • 2 milioane de euro este cota lui Grameni pe portalul transfermarkt.com, cel mai înalt nivel din cariera sa
ADVERTISEMENT
Tags: