News
notix pixel id

Ce se întâmplă cu Halele Obor! De ce au fost redeschise parțial și ce au transmis reprezentanții ANPC

Ce se întâmplă cu Halele Obor! Motivul pentru care au fost redeschise parțial. Reprezentanții ANPC au transmis și ei un mesaj și au avertizat pe toată lumea
27.11.2021 | 13:05
Ce se întâmplă cu Halele Obor! De ce au fost redeschise parțial și ce au transmis reprezentanții ANPC
Ce se întâmplă cu Halele Obor, anunț oficial al ANPC. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.
ADVERTISEMENT

La o distanță de câteva zile de la închidere, Halele Obor au fost redeschise, parţial. Se întâmplă lucrul acesta după ce s-au remediat deficienţele constatate de către inspectorii de la protecţia consumatorilor.

Confirmarea redeschiderii a venit chiar de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Aceștia au explicat și de ce s-a luat decizia inițială.

Ce se întâmplă cu Halele Obor din București!

“După verificarea întreprinsă de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti – Ilfov, la Halele Centrale Obor din Capitală (…)

ADVERTISEMENT

(…)în urma căreia, activitatea halei a fost suspendată din cauza a multiple nereguli, pe data de 26 noiembrie 2021, au avut loc acţiuni de recontrol la operatorii economici care îşi desfăşurau activitatea aici.

Acestea s-au desfăşurat ca urmare a solicitării de reverificare, trimise către CRPCR Bucureşti – Ilfov de compania care administrează halele.

ADVERTISEMENT

Cu acest prilej, s-a constatat că, din totalul de 22 de puncte de lucru la care a fost verificată remedierea abaterilor descoperite cu 3 zile în urmă, doar la 19 s-a înregistrat realizarea efectivă a acestora, fiind dispusă reluarea activităţii, pentru magazinele acestor societăţi”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, în cazul a doi operatori economici, comisarii CRPRC Bucureşti-Ilfov au constatat că nu au fost remediate deficienţele. Este vorba despre Flap Co Internaţional S.R.L. şi Apollo 13′ S.R.L

ADVERTISEMENT

Concret, aici nu au fost schimbate vitrinele frigorifice învechite şi uzate, drept pentru care inspectorii ANPC nu au ezitat o clipă.

În cazul lor s-a menţinut măsura de oprire a activităţii, urmând ca deschiderea acestor magazine să se realizeze după aducerea întregului spaţiu la conformitate.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Halele Obor au fost închise, temporar, pe data de 23 noiembrie 2021, de către comisarii ANPC.

“În această unitate, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au dispus măsura de oprire temporară prestări servicii”, scria pe afişul de la intrarea în incinta halelor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri