News
notix pixel id

Mai multe magazine Mega Image și Carrefour din Bucureşti, închise temporar de ANPC. Ce nereguli au găsit inspectorii

Mai multe magazine Mega Image și Carrefour din Bucureşti au fost închise temporar de ANPC. Acestea au primit amenzi în valoare totală de 45.000 de lei.
25.11.2021 | 23:25
Mai multe magazine Mega Image și Carrefour din Bucureşti, închise temporar de ANPC. Ce nereguli au găsit inspectorii
Mai multe magazine Mega Image și Carrefour din Bucureşti, închise temporar de ANPC. Sursa foto: Colaj Fanatik ANPC
ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a dat mai multe amenzi în ziua de joi, iar cele care au fost sancționate au fost mai multe magazine din București.

Este vorba, mai precis, despre trei magazine Mega Image și Carrefour din Bucureşti care au fost închise temporar de ANPC.

Valoarea totală a amenzilor care au fost date a fost de 45.000 de lei.

Au fost descoperite o serie de nereguli în ziua de joi, în cadrul unei acțiuni efectuate sub conducerea lui Mihai Culeafă.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost efectuată mai ales pentru că începe perioada sărbătorilor de iarnă, când tot mai mulți români intensifică cumpărăturile.

„Pe data de 25.11.2021, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, sub coordonarea preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, a desfăşurat o serie de acţiuni de verificare a modului în care operatorii economici care comercializează produse alimentare respectă prevederile legale din domeniu, ţinând cont că ne aflăm la începutul sezonului marcat de sărbătorile de iarnă, moment în care achiziţia de astfel de produse se intensifică”, se arată în comunicatul ANPC transmis de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Neregulile descoperite de ANPC fac referire la mai multe aspecte. De exemplu, în vitrina caldă unde se comercializau produse alimentare se aflau mucegai, rugină și grăsime.

Și în vitrinele de patiserie și panificație au existat nereguli, tăvile din inox fiind într-o stare de degradare, ele având praf, rugină și resturi alimentare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, erau comercializate alimente care nu mai erau în stare bună, unele fiind deshidratate sau chiar lovite.

Spațiile în care era gătită mâncarea caldă comercializată aveau urme de o rugină și s-a mai descoperit și că baia de prăjire de la unul dintre magazine a fost utilizată excesiv.

ADVERTISEMENT

Declarațiile șefului ANPC după controalele efectuate

Mihai Culeafă a spus că noua deviză a ANPC va fi despre curățenie și chiar a transmis că e „inadmisibil” ca operatorii economici să pună profitul în fața sănătății românilor.

“Nicio zi fără curăţenie! Aceasta va fi noua deviză a ANPC atâta vreme cât voi fi preşedintele acestei instituţii.

ADVERTISEMENT

Este inadmisibil ca unii operatori economici să folosească sănătatea românilor pe post de monedă de schimb pentru profituri.

Vreau să se înţeleagă foarte clar faptul că nu mai acceptăm să găsim în continuare praf, rugină, fructe stricate, vitrine neigienizatemizerie care să pună în pericol sănătatea consumatorilor!”, a declarat preşedintele ANPC, Mihai Culeafă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri