Sport

Halep își păstrează popularitatea în mediul online. Câți urmăritori are și la ce distanță e de Serena Williams

Simona Halep a rămas în inimile fanilor în ciuda suspendării pentru dopaj. Fostul număr 1 mondial se află în Top 10 cele mai urmărite jucătoare de pe planetă.
30.12.2023 | 10:36
Halep isi pastreaza popularitatea in mediul online Cati urmaritori are si la ce distanta e de Serena Williams
Simona Halep se mentine in top 10 cele mai urmarite jucatoare de tenis de pe Instagram
ADVERTISEMENT

Simona Halep, fost lider mondial în tenisul feminin, rămâne un nume de referință și în mediul virtual, însă ultimele cifre dezvăluie o stagnare a popularității sale pe Instagram. Chiar dacă a păstrat poziția de lider în rândul sportivilor români, Simona Halep pare să resimtă consecințele lunilor de inactivitate și ale problemelor recente din viața sa sportivă.

Halep, în top 10 urmăritori pe Instagram

La momentul actual, Simona Halep se bucură de 1,7 milioane de urmăritori pe Instagram, aceeași cifră înregistrată și în 2021. Această stagnare este considerată a fi o consecință a absenței sale de pe teren și a problemei juridice cu care se confruntă.

ADVERTISEMENT

Recent demis din funcția de antrenor principal al lui Neftchi Baku, Adrian Mutu se poate lăuda cu un numar mare de urmăritori pe Instagram. Fostul decar al naționalei ar 235.000 de persoane ce sunt la curent cu postările sale din mediul online.

Comparativ cu alți sportivi români, Halep rămâne în continuare liderul în domeniul urmăritorilor pe Instagram. Performerul anului 2022, David Popovici, are 318.000 de urmăritori, în timp ce Gică Hagi și-a câștigat 85.000 de fani în aceeași rețea de socializare. Ianis Hagi, fiul legendarului fotbalist, îl depășește pe tatăl său cu 372.000 de urmăritori.

ADVERTISEMENT

Serena Williams ocupă prima poziție

Nadia Comăneci, legendă a gimnasticii mondiale, se situează și ea în topul popularității pe Instagram, cu 178.000 de urmăritori. Fosta gimnastă obișnuiește să își răsfețe fanii cu postări dese. Într-un filmuleț, Nadia Comâneci poate fi văzută alături de celebrul Arnold Schwarzenegger.

Cu toate acestea, chiar și în condițiile stagnării pe Instagram, Halep reușește să își păstreze locul de lider în rândul sportivilor români. Sorana Cîrstea, în acest context, se apropie cel mai mult de Halep, cu 196.000 de urmăritori.

ADVERTISEMENT

Într-un clasament internațional realizat de site-ul tennis365.com în primăvara acestui an, Halep ocupa poziția a opta în topul celor mai urmăriți jucători de tenis feminin pe Instagram. Cu toate că popularitatea sa a stagnat, Halep se află în fața unor nume precum Ana Ivanovic, Elina Svitolina și Iga Swiatek.

Iată cum arată topul celor mai urmăriți jucători de tenis feminin pe Instagram conform site-ului tennis365.com:

ADVERTISEMENT

Serena Williams – 17,1 milioane
Sania Mirza – 12,6 milioane
Maria Sharapova – 4,6 milioane
Naomi Osaka – 2,7 milioane
Emma Răducanu – 2,4 milioane
Eugenie Bouchard – 2,4 milioane
Venus Williams – 2 milioane
Simona Halep – 1,7 milioane
Ana Ivanovic – 1,5 milioane
Elina Svitolina, Iga Swiatek – 1,4 milioane

ADVERTISEMENT