Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Haos în grupa României de calificare la Euro 2024. Ce se întâmplă cu meciurile Israelului

Este haos în grupa României de calificare la Euro 2024 din cauza meciurilor pe care le are de disputat Israelul.
12.10.2023 | 12:25
Haos in grupa Romaniei de calificare la Euro 2024 Ce se intampla cu meciurile Israelului
Este haos în grupa României de calificare la Euro 2024 din cauza meciurilor pe care le are de disputat Israelul.
ADVERTISEMENT

Israelul trece printr-o perioadă foarte grea din cauza războiului. Echipa lor națională de fotbal întâmpină probleme legate de disputarea duelurilor din preliminariile Campionatului European. Acest lucru creează haos în grupa României de calificare la Euro 2024.

Echipa națională a lui Edi Iordănescu, șanse mari la calificare

Corespondentul FANATIK din Budapesta, Cristi Coste a vorbit despre șansele de calificare ale României la Euro 2024. La FANATIK SUPERLIGA, Horia Ivanovici a vrut să știe care este atmosfera naționalei și este de părere că elevii lui Edi Iordănescu pot termina chiar pe primul loc.

ADVERTISEMENT

“Sunt mai montați decât niciodată, ținând cont de actuala conjunctură? Repet, cu care nu știu când o să ne mai întâlnim, pentru că e clar, avem o șansă foarte mare. Eu vă mai zic ceva. Dacă ne ajută puțin jocul rezultatelor și nu dăm nou vreun chix românesc, avem șansa la ultimul meci cu Eleveția să jucăm chiar pentru locul întâi în grupă la București.”, a spus Horia Ivanovici.

Cristi Coste a adus aminte și despre meciurile problematice ale Israelului. Astfel, calificarea “tricolorilor” este strâns legată și de duelurile israelienilor: “Dacă ne ajută puțin rezultatele am fi spus că avem șansa să fim calificați chiar înainte de meciul din Israel. Dar nu va mai fi așa, pentru că Israelul își va disputa, cel puțin meciul din Kosovo până la acea dată.

ADVERTISEMENT

Oficial, apropo de meciurile Israelului, până în acest moment nu este foarte clar că meciul Israel – Elveția se va disputa pe 15 noiembrie. Cu trei zile înainte de Israel – România. Nu este bătut în cuie un anunț oficial. E o variantă, cu mari șanse de realizare, dar, în acest moment, nu se știe când se joacă nici Israel Elveția și nici Kosovo – Israel și nici unde se joacă.”

Haos în grupa României de calificare la Euro 2024

Problema meciurilor pe care le au israelienii creează haos în grupa României de calificare la Euro 2024. La FANATIK SUPERLIGA, Cristi Coste a explicat mai multe despre situația Israelului și cum pot duelurile lor să afecteze echipa națională a lui Edi Iordănescu. Cu toate acestea, Horia Ivanovici nu își pune probleme și este convins că “tricolorii” se pot califica cu siguranță.

ADVERTISEMENT

“Eu sunt convins că sigur nu se va juca nici Kosovo – Israel. Am înțeles că nu se antrenează. Eu cred că Israelul, fapt unic, va avea 4 meciuri în noiembrie. Și așa e normal. E principiul echidistanței față de toate celelalte echipe. Lăsând la o parte tragedia care este acolo, sunt convins că până la tragerea la sorți din decembrie UEFA vrea să închidă conturile. Eu cred că Israelul va juca 4 meciuri record în noiembrie.”, a mai spus Horia Ivanovici.

“Asta vorbeam și cu Edi Iordănescu. Este important când va fi acel meci din Kosovo al Israelului. Pentru că, cu siguranță, la acea dată Kosovo nu va mai avea absolut nicio șansă. Va fi o echipă demotivată și nu ar fi corect ca acest meci, Kosovo și Israel, să se dispute ultimul meci din grupă, în condițiile în care Israelul ar avea nevoie de victorie. E foarte clar. Ultimul meci al nostru, România – Elveția, ar trebui să se dispute la aceeași oră și în aceeași zi cu ultimul al Israelului care este cu Andorra.”, a mai spus Cristi Coste, corespondentul FANATIK de la Budapesta.

ADVERTISEMENT

România poate termina grupa pe primul loc

Cu toate calculele făcute, se pare că România poate termina grupa chiar pe primul loc, iar situația îi ajută pe elevii lui Edi Iordănescu, spune Horia Ivanovici: “Eu cred că este o conjunctură care ne poate duce chiar și în ipostaza neașteptată de a fi calificați la ultima partidă și de a juca cu locul întâi pe masă cu Elveția. Se poate și asta, să știi.” Cristi Coste susține părerea gazdei FANATIK SUPERLIGA, însă, mărturisește că importantă este calificare, nu poziția din grupă: “Matematic, se poate. Iar conjunctura grupei cu tot ce s-a întâmplat poate duce chiar la acest scenariu. Important este să fim calificați. Cred că nici nu mai contează dacă de pe locul 2 sau 1.”

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Ce se întâmplă cu meciurile Israelului

ADVERTISEMENT