Sport

Harry Kane, aproape de plecarea de la Tottenham! Ce preț i-au stabilit londonezii și taxa pentru granzii din Premier League

Harry Kane, golgheterul lui Tottenham, are șanse mari să nu mai rămână la Tottenham din sezonul viitor. Ce preț i-au fixat londonezii.
25.04.2023 | 10:50
Harry Kane aproape de plecarea de la Tottenham Ce pret iau stabilit londonezii si taxa pentru granzii din Premier League
Harry Kane a marcat 24 de goluri în 32 de meciuri în acest sezon din Premier League. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Harry Kane are 24 de goluri în 32 de meciuri în acest sezon, iar reușitele sale au menținut-o pe Tottenham în primele cinci echipe din Premier League. Londonezii sunt aproape să prindă ultimul loc de cupe europene, însă ar putea rămâne fără cel mai important jucător.

Harry Kane e de vânzare! Cât trebuie să plătească granzii din Premier League pentru golgheterul lui Tottenham

Harry Kane mai are contract cu Tottenham încă un an, iar atacantul naționalei Angliei este evaluat conform Transfermarkt la 90 de milioane de euro. Acesta este și reperul celor de la Tottenham, care cer 80 de milioane de lire sterline pentru cel mai important jucător al echipei.

ADVERTISEMENT

Astfel, londonezii speră să evite să îl piardă gratis la finalul sezonului următor, iar conform presei din Anglia, patronul Daniel Levi vrea să îl vândă pe atacantul în vârstă de 29 de ani. Suma crește însă considerabil pentru orice club din Premier League interesat de serviciile sale.

Fie că e vorba de Manchester City, United sau Liverpool, orice club din campionatul Angliei trebuie să plătească o taxă suplimentară de 20 de milioane de lire dacă vrea să îl transfere pe Harry Kane.

ADVERTISEMENT

Harry Kane, pus pe tarabă după dezastrul cu Newcastle

Decizia conducerii ar putea fi explicată și de sezonul dezamăgitor al echipei, încununat cu înfrângerea drastică împotriva celor de la Newcastle United, scor 1-6, meci în care Harry Kane a marcat singurul gol al londonezilor, care și-au ratat obiectivul: calificarea în grupele Champions League.

Și jucătorul își dorește de asemenea o nouă provocare, după zece ani petrecuți la Tottenham Hotspurs, fiind crescut la academia londonezilor și împrumutat pe rând la Leyton Orient, Milwall, Norwich și Leicester. Englezii sunt fără niciun trofeu câștigat de 15 ani, iar Kane și-ar dori să își încerce norocul în altă parte, însă nu la un club din străinătate, conform The Telegraph.

ADVERTISEMENT

Una dintre echipele interesate de transferul său ar fi Manchester United, care deja ar fi demarat discuțiile cu Tottenham. Antrenorul ten Haag își dorește neapărat un atacant de profilul său și care se poate integra imediat în jocul echipei.

Carte de vizită impresionantă: golgheterul naționalei Angliei și cel mai bun marcator din istoria lui Tottenham

Cu 55 de goluri în 82 de meciuri, Kane este cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei. Ba, mai mult, atacantul a ajuns la 207 goluri în Premier League și este cel mai bun marcator din istoria lui Tottenham.

ADVERTISEMENT

Vârful și-a propus să doboare recordul de goluri all-time, deținut de Alan Shearer (260 de goluri), însă vrea să continue în Premier League în primul rând din motive personale, care țin de familie, dar și din punct de vedere sportiv.


  • 1,38 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „1x și peste 1,5 goluri” la meciul Manchester City – Arsenal

ADVERTISEMENT