Sport

Hațegan și Feșnic, delegați la 2 meciuri importante din preliminariile Euro 2024

Ovidiu Hațegan, Horațiu Feșnic și brigăzile lor vor fi pe teren la două meciuri tari din preliminariile Campionatului European din 2024
17.11.2023 | 11:10
Hategan si Fesnic delegati la 2 meciuri importante din preliminariile Euro 2024
Ovidiu Hațegan arbitrează din nou un meci între țări după 2 ani. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan și Horațiu Feșnic continuă să arbitreze la nivel înalt. Cei doi au fost desemnați de UEFA să arbitreze Spania și Norvegia lui Erling Haaland. Sunt singurile brigăzi românești la acest nivel.

Ovidiu Hațegan, delegat la Spania – Georgia. Horațiu Feșnic va arbitra Scoția – Norvegia

Arbitrajul românesc continuă să fie apreciat la nivel internațional de FIFA și UEFA, iar asta se vede cu ochiul liber. Ovidiu Hațegan și brigada sa formată din asistenții Mircea Grigoriu, Sebastian Gheorghe și rezerva Radu Petrescu va arbitra meciul dintre Spania și Georgia.

ADVERTISEMENT

Partida se dispută duminică, 19 noiembrie, ora 21:45. Spania este deja calificată în grupa A, singura necunoscută e dacă va termina pe primul loc în detrimentul Norvegiei. Spaniolii au 18 puncte, Scoția e a doua cu 16 puncte, în timp ce Norvegia are doar 10 puncte și e pe locul 3. Ultimele două poziții sunt ocupate de Georgia (8 puncte) și Cipru (0 pct).

Horațiu Feșnic va fi la centru în partida dintre Scoția și Norvegia. El va fi ajutat de asistenții Valentin Avram,  Alexandru Cerei, plus Marian Barbu ca arbitru de rezervă. Partida se dispută tot duminică, 19 noiembrie, ora 21:45.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan arbitrează un meci între naționale după 2 ani

Ovidiu Hațegan revine să arbitreze un meci între naționale după o pauză de doi ani. Centralul a suferit un infarct în martie 2022, iar în sezonul trecut a arbitrat doar din camera VAR. Hațegan a revenit în circuit la începutul acestui an, când a arbitrat primele meciuri în SuperLiga.

Experimentatul „central” a mai arbitrat un meci internațional de curând. Pe 26 octombrie, Hațegan a condus meciul Lugano – Club Brugge 1-3 din grupele UEFA Europa Conference League.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci internațional inter-țări arbitrat de Ovidiu Hațegan a fost pe 12 noiembrie 2021, când a arbitrat actuala adversară a României, Israel. Naționala din „Țara Sfântă” pierdea cu 2-4 în Austria în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.

Horațiu Feșnic, făcut praf de Gică Hagi după ce l-a eliminat

Horațiu Feșnic e în centrul unui scandal după ce i-a arătat cartonașul roșu lui Gică Hagi la finalul meciului Farul – Hermannstadt 1-1. Antrenorul „marinilor” a susținut că golul sibienilor trebuia anulat după un fault al lui Alhassan la Ionuț Larie și l-a „fugărit” pe arbitru la vestiare.

ADVERTISEMENT

„M-am dus la el să îl întreb de ce nu a dat fault, că avem VAR. L-am întrebat de ce nu mi-a dat fault, mi-a dat direct roşu. Normal că după aia i-am mai zis şi eu câte una. Atâta aroganţă, nu se poate. Atât de plin de el! Nu am făcut nimic, decât l-am întrebat. El să se comporte de o asemenea aroganţă, să fie protagonist. 100% e fault!

Ce să explice cei de la CCA? S-a terminat, noi din faza aia am luat gol. Ce putem să vorbim de altceva? De ce să vorbim de altceva? Echipa a jucat. Din nimic, eşti protagonist. Te-au văzut cei de la Cluj, te-a văzut toată lumea ce ai făcut.

Să ieşim toată România, să vedem. A fost fault. E prea mult, e prea clară (n.r.: faza)! Fault clar la Larie, eu am zis că revine şi dă fault. Dacă nu, înseamnă că nu înţeleg eu fotbalul”, a spus nervos „Regele” la conferința de presă.

 

ADVERTISEMENT