Sport

Helmut Duckadam, reacție fermă după ce CNSU a închis din nou stadioanele pentru suporteri: „Este un handicap! Unele măsuri puteau fi luate mai demult!”. Exclusiv

Helmut Duckadam, fost mare portar al Stelei, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de a interzice accesul spectatorilor la competițiile sportive, dar și despre cum această restricție va afecta echipa națională de fotbal.
22.10.2021 | 18:23
Helmut Duckadam reactie ferma dupa ce CNSU a inchis din nou stadioanele pentru suporteri Este un handicap Unele masuri puteau fi luate mai demult Exclusiv
Helmut Duckadam, reacție fermă după ce CNSU a închis din nou stadioanele pentru suporteri: „Este un handicap! Unele măsuri puteau fi luate mai demult!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, din țara noastră, CNSU a aprobat un nou set de restricții, iar printre acestea se numără și interzicerea accesului spectatorilor la competițiile sportive, pentru 30 de zile.

Având în vedere noile prevederi, partida de maximă importnață România – Islanda, din preliminariile CM 2022, care va avea loc pe stadionul „Steaua”, se va disputa fără spectatori. Meciul este programat pentru 11 noiembrie, la ora 21:45.

ADVERTISEMENT

Helmut Duckadam, reacție fermă după ce CNSU a închis din nou stadioanele pentru suporteri

„Eroul de la Sevilla” susține că va reprezenta un handicap, pentru România, faptul că nu-i va avea alături pe suporteri la meciul cu Islanda. Acesta consideră că meciul, de pe 11 noiembrie, este unul decisiv pentru obținerea locului 2, la finalul preliminariilor.

Totodată, Helmut Duckadam susține că anumite restricții ar fi trebuit luate mai demult. Fostul fotbalist este de părere că autoritățile au făcut o mare greșeală în momentul în care au redeschis școlile.

ADVERTISEMENT

„E un meci decisiv (n.r. România – Islanda), pentru că nu ne punem problema victoriei la ultimul meci. Este foarte important pentru a ne consolida locul 2, trebuie să câștigăm neapărat.

Este un handicap pentru echipa națională, că se joacă fără spectatori. Dar n-avem ce face, având în vedere situația în care ne aflăm la ora actuală.

ADVERTISEMENT

Cred că unele măsuri puteau fi luate mai demult, s-a așteptat prea mult. În primul rând, nu trebuiau redeschise școlile. Asta cred că a fost una dintre cele mai mari probleme de unde s-a extins această pozitivare a multora. Dar asta e, n-avem ce face. Noi ne supunem”, a declarat Helmut Duckadam, în exclusivitate, pentru FANATIK.

În acest moment, naționala României se poziționează pe locul 2 din grupa J, cu 13 puncte obținute după opt meciuri jucate. Alături de trupa lui Mirel Rădoi, în grupa J, se mai află Germania, Macedonia de Nord, Armenia, Islanda și Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

România, devastată de infectările cu noul coronavirus

Restricțiile aprobate de CNSU vin ca urmare a numărului tot mai mare de infectări cu noul coronavirus pe care România îl înregistrează. În ultimele 24 de ore, în țara noastră, au fost raportate 43,844 de noi infectări și 356 de decese cauzate de cumplitul virus.

Noul coronavirus a lovit crunt și în rândul fotbaliștilor, lotul celor de la FCSB fiind de-a dreptul decimat, din cauza infectărilor. Motiv pentru care formația bucureșteană și-a amânat meciul cu Farul Constanța, din Liga 1, pe care ar fi trebuit să-l joace duminică.

Totodată, FCSB a anunțat că nu va putea juca nici meciul de miercuri cu FC Voluntari, din optimile Cupei României. Numai că, în acest caz, conform regulamentului FRF, partida nu poate fi reprogramată.

ADVERTISEMENT