Sport

Helmuth Duckadam îi cântă prohodul lui FCSB: „Gluma se îngroașă! Nu știu cât vor mai accepta această strategie suporterii”

Helmuth Duckadam a criticat în termeni duri strategia FCSB-ului pentru meciul cu Silkeborg din Conference League. Fostul mare portar crede că echipa va suferi și în campionat.
07.10.2022 | 12:22
Helmuth Duckadam ii canta prohodul lui FCSB Gluma se ingroasa Nu stiu cat vor mai accepta aceasta strategie suporterii
Helmut Duckadam a făcut un anunț dur pentru CSA Steaua. Foto: captură Digi Sport.
ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam a făcut declarația serii după dezastrul FCSB-ului din Danemarca, iar fostul mare portar s-a dezis de echipa lui Gigi Becali.

Helmuth Duckadam, discurs acid: „La Steaua nu se mai dorește performanță și asta e greu de înțeles”

Valuri de jigniri și înjurături au curs pe pagina de Facebook a lui Duckadam după reacția sa de la finalul meciului cu Silkeborg, iar fostul mare portar al Stelei a ținut să lămurească un lucru: „Eu am postat ceva aseară, dar mulți nu au înțeles. Eu m-am referit la felul în care FCSB și CSA Steaua sunt conduse. La Steaua nu se mai dorește performanță și asta e greu de înțeles”, a spus fostul oficial al echipei lui Gigi Becali la ProArena.

ADVERTISEMENT

Duckadam consideră politica lui Gigi Becali drept una falimentară: „În Europa crește cota jucătorilor. În campionat joci să te califici în cupele europene. Să spui că te concentrezi pe campionat și nu te mai interesează în Europa e greu de înțeles”.

Din punctul său de vedere, FCSB a obținut cu noroc calificarea în grupele Conference League: „Am reușit să ne calificăm cu Viking cu un gol printre picioarele portarului și un penalty dat de arbitru. Pentru Steaua e mult prea puțin”.

ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam nu a avut nicio așteptare de la meciul cu Silkeborg: „Am avut o presimțire”

Helmuth Duckadam nu se aștepta sub nicio formă ca FCSB să obțină un rezultat pozitiv, însă nici la o înfrângere atât de dură: „Am avut o presimțire dar nu am crezut într-un scor atât de mare. Nu mă așteptam la un scor aât de mare. Nu neapărat că au lăsat jucătorii acasă, ci ideea că nu îi mai interesează. Rămâne ceva în subconștientul jucătorilor”.

Fostul oficial al FCSB e de părere că suporterii i se vor urca în cap lui Gigi Becali: „Nu au joc de echipă, nu există omogenitate. Nu știu cât vor mai accepta această strategie suporterii, care din punctul meu de vedere e total greșită”.

ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam ,previziunii sumbre pentru FCSB: „În momentul de față lucrurile arată rău de tot! Gluma se îngroașă”

Fostul câștigător al Cupei Campionilor Europeni e de părere că FCSB va continua seria rezultatelor slabe în campionat: „În momentul de față lucrurile arată rău de tot! Gluma se îngroașă. Nu cred că se va încurca FCSB la Ploiești dar vor veni alte partide în care vor întâlni echipe care le vor face probleme mari. Dacă lipsesc 2-3 jucători importanți echipa suferă”.

În opinia sa, pentru FCSB ar fi fost greu să câștige în Danermarca și cu prima echipă: „Eu cred că aseară și dacă mergea cu echipa completă FCSB avea probleme. S-a văzut și în campionat că echipa nu funcționează. Se așteaptă execuția miraculoasă a unui jucător. Acolo se știe cum stau lucrurile, dar la un moment dat trebuie să își asume cei din conducere”.

ADVERTISEMENT

Duckadam i-a criticat și pe jucători, mai ales pe David Miculescu, cel mai scump transfer al verii: „Toți au jucat! Și Miculescu, Octavian Popescu, Oaidă. Cu siguranță că te aștepți la mai mult în momentul în care dai 1,7 milioane de euro pe un jucător. Te aștepți să nu facă un penalty în careu și să te un gol. Cred că FCSB e o echipă total debusolată și greu își va reveni. Au două restanțe foarte grele cu Botoșani și CFR Cluj”.

Helmuth Duckadam le cere suporterilor să ia atitudine și îi felicită pe cei de la CFR Cluj: „Asta înseamnă să respecți competiția”

Helmuth Duckadam îi „înțeapă” pe suporterii FCSB, care au trecut cu vederea umilințele la care au fost supuși încă de la partida de pe Național Arena cu Anderlecht: „Se pare că și suporterii sunt într-o letargie tăcută și vedem. Cu Anderlecht cu un stadion plin joci cu rezervele? Am fost surprins că am văzut atâta lume și acea echipă de start aliniată. Se pare că cei care țin cu Steaua nu se vor dezice de ei, dar te descurajează și prețul biletelor”.

Duckadam îi felicită pe cei de la CFR Cluj și îi transmite lui Gigi Becali că FCSB ar fi putut să obțină foarte mulți bani în grupele Conference League„Am văzut puțin din meci pentru că nu am mai avut răbdare să mă uit la FCSB. Asta înseamnă să respecți competiția, să mergi cât mai departe în cupele europene, plus că inclusiv aici se câștigă mulți bani.

FCSB putea să câștige 1-2 milioane de euro în două meciuri. E greu de înțeles ce vrem de la fotbalul românesc! Atitudinea a fost deranjată, nu rezultatul”, a declarat campionul de la Sevilla pentru sursa citată.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,18 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la Petrolul Ploiești – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT