News

Hidroelectrica, anunț important pentru foarte mulți români. Ce va apărea pe facturi

Clienţii Hidroelectrica încep să primească primele facturi, după mai multe luni, uşor modificate faţă de precedentele. De asemenea, se schimbă perioada de transmitere a indexului.
12.02.2023 | 09:25
Hidroelectrica anunt important pentru foarte multi romani Ce va aparea pe facturi
Hidroelectrica începe să emită primele facturi
ADVERTISEMENT

Clienții Hidroelectrica încep să primească primele facturi la energie după mai bine opt luni, după ce compania a implementat noul sistem informatic de facturare. Acesta integrează soluții software de ultimă generație capabile de gestionarea optimă a numărului crescut de clienți casnici și non-casnici aflați actualmente în portofoliul societății.

Indexul de consum poate fi trimis în perioada 22-26 februarie

Hidroelectrica anunță că a făcut mici modificări la facturi, astfel că pe nota de plată vor exista coduri noi pentru locurile de consum. Aceste noi coduri vor putea fi folosite în paralel cu cele vechi pentru a putea transmite indexul, pentru o perioadă de câteva luni.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru important de știut de către clienții Hidroelectrica este că, în luna februarie 2023, indexul de consum va putea fi transmis în perioada 22-26 februarie. Facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Toate cele de mai sus se regăsesc în ultimul comunicat Hidroelectrica. “Vă anunţăm că pentru luna februarie 2023, perioada în care se preiau autocitirile este 22.02.2023-26.02.2023. Dorim să vă aducem totodată la cunoştinţă că, odată cu implementarea noului soft de facturare, au fost actualizate codurile locurilor de consum, acestea urmând a se regăsi înscrise pe facturile viitoare.

ADVERTISEMENT

Pentru a facilita această tranziţie, în următoarele luni puteţi transmite indexul autocitit folosind oricare din cele două coduri (cel vechi sau cel nou)”, a transmis compania, care anunţase anterior că restanțierii pot opta pentru eșalonarea sumelor, pe o perioadă de șase luni.

Pe de altă parte, la începutul lunii, Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica a probat noua schemă de organizare internă a societății, care presupune suplimentarea structurii organizatorice cu 272 noi posturi destinate întăririi departamentelor societății. Totodată, vor avea loc restrângeri de activitate pentru zonele mai puțin solicitate funcțional, cu 53 de posturi.

ADVERTISEMENT

În activitatea de exploatare a centralelor hidroelectrice, compania trece la implementarea normei de 5,2 salariati /post operativ pentru personalul operativ de tură. Aceste posturi nou inființate vor reducere numărul de ore suplimentare efectuate de către personalul de exploatare și vor ajuta la pregatirea schimbului de generații. Toate posturile urmează să fie scoase la concurs, detalii fiind oferite pe site-ul companiei.

Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie din România, societatea  înregistrând o cifră de afaceri de 6,3 miliarde de lei în 2021 (ultimul an fiscal încheiat), mai mare cu 63% față de anul precedent.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Hidroelectrica a raportat un profit operațional (EBITDA) de 4,7 miliarde de lei, de asemenea în creștere cu 71% (față de anul precedent). Compania mai transmite că anual contribuie la bugetul de stat cu 90% din profitul obținut.

ADVERTISEMENT