Sport

Horaţiu Feşnic, eliminare stranie în Universitatea Craiova – Sepsi! Cartonaş roşu cu ajutorul VAR

Horaţiu Feşnic este din nou în centrul atenţiei după o decizie stranie în meciul Universitatea Craiova - Sepsi. Arbitrul l-a eliminat uşor pe Badelj, pentru un fault la Ştefănescu.
16.09.2023 | 23:17
Horatiu Fesnic eliminare stranie in Universitatea Craiova  Sepsi Cartonas rosu cu ajutorul VAR
2,22 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” la meciul Universitatea Cluj - Universitatea Craiova. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a început ca din puşcă meciul cu Sepsi. Markovic şi Houri au adus un avantaj important până la mijlocul primei reprize, dar Ştefănescu a redus din handicap până la pauză, iar oltenii au intrat la cabine cu 2-1.

Horaţiu Feşnic, eliminare stranie în Universitatea Craiova – Sepsi!

Cu o jumătate de oră înainte de final, Horaţiu Feşnic a ieşit la rampă. Juraj Badelj l-a faultat pe Marius Ştefănescu, scăpat spre poarta lui Popescu. În primă instanţă, fundaşul croat a văzut cartonaşul galben.

ADVERTISEMENT

Centralul a fost chemat la VAR pentru a revedea faza, fiind o fază iminentă de cartonaş roşu. După ce a revăzut faza timp de câteva minute, Horaţiu Feşnic a anulat cartonaşul galben şi i-a arătat cartonaşul roşu, spre disperarea lui Badelj.

Ştefănescu nu se afla în poziţie iminentă de gol! Badelj era acoperit şi de Vlădoiu

În camera VAR se aflau Andrei Chivulete şi Marius Badea. Decizia este una stranie, în condiţiile în care poziţia în care se afla Ştefănescu nu indica o poziţie iminentă de gol, mai ales că în zonă a fost şi Vlădoiu.

ADVERTISEMENT

Horaţiu Feşnic a fost protagonistul celui mai mare scandal de arbitraj din stagiunea precedentă. Arbitrul nu a acordat două cartonaşe roşii rapidiştilor Răzvan Onea şi Dragoş Grigore în meciul de play-off cu FCSB.

Feşnic, suspendat pe termen nelimitat după Rapid – FCSB!

Din cauza scandalului izbucnit după meci, şeful CCA a fost nevoit să organizeze o conferinţă de presă în încercarea de a calma spiritele. La momentul respectiv, Feşnic a fost suspendat pe termen nelimitat:

ADVERTISEMENT

„Aș dori să precizez faptul că prestația arbitrului partidei Rapid – FCSB a fost sub nivelul așteptărilor CCA, din cauza controlului disciplinar (lipsa sancțiunilor disciplinare pe durata jocului)”, s-a arătat în comunicatul lui Kyros Vassaras.

Dacă la meciul Rapid – FCSB 1-0 a fost acuzat că nu a scos cartonaşul galben, de această dată Horaţiu Feşnic a scos prea uşor cartonaşul roşu pentru faultului lui Juraj Badelj.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului cu Sepsi, Universitatea Craiova avea o serie de două înfrângeri consecutive, cu Farul Constanţa şi FCSB. Oltenii nu concep alt obiectiv decât titlul în actuala stagiune.


  • 2,22 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” la meciul Universitatea Cluj – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT