Sport

Horațiu Moldovan, la un pas de transferul la Ludogoreț. Care e condiția mutării. Exclusiv

Portarul Rapidului e pe lista scurtă a campioanei Bulgariei, care e gata să achite clauza de 800.000 de euro pentru român. Așteaptă însă să-l vândă înainte pe actualul titular, croatul Simon Sluga
05.01.2024 | 15:30
Horatiu Moldovan la un pas de transferul la Ludogoret Care e conditia mutarii Exclusiv
Horațiu Moldovan, la un pas de transferul la Ludogoreț. Care e condiția mutării. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapidul e cea mai activă echipă din Superliga în mercato, s-a mișcat intens în ambele sensuri, veniri – plecări, dar cea mai interesantă pistă la capitolul despărțiri, Horațiu Moldovan, rămâne încă o ecuație nerezolvată. Pentru internaționalul din Giulești a apărut însă de ultimă oră o variantă neașteptată, în completare la interesul mai vechi dinspre Basel. FANATIK a aflat în exclusivitate că Moldovan e la un pas de transferul la Ludogoreț!

Basel a pus frână din cauza unor rapoarte nefavorabile lui Moldovan

Discuțiile cu Basel s-ar fi împotmolit din cauza unor rapoarte tehnice detaliate, care, nefavorabile lui Moldovan, i-ar fi determinat pe elvețieni să fie mai circumspecți în privința rapidistului.

ADVERTISEMENT

În schimb, campioana Bulgariei din ultimii 12 ani l-a trecut pe goal-keeper-ul din Giulești pe lista scurtă pentru mercato al acestei ierni. Clubul din Razgrad e dispus să achite clauza lui Moldovan în valoare de 800.000 de euro, dar, momentan, trebuie să rezolve înainte un alt pas.

Este vorba despre vânzarea actualului titular, Simon Sluga, pentru care ar exista oferte atractive. Tratativele s-ar prelungi însă deoarece croatul e accidentat. El n-a mai jucat din 23 noiembrie, când a apărat într-un nefericit Ludogoreț – Slavia Sofia 2-3, o înfrângere surprinzătoare în fața unui adversar din coada ierarhiei interne.

ADVERTISEMENT

Moldovan e pe lista priorităților la Razgrad

Cu trei selecții adunate în naționala Croației și aflat inclusiv în lotul de la Euro 2020, Sluga a fost adus de la Luton în ianuarie 2022, pentru 500.000 euro. ”Are acum un sezon mai slab la Ludogoreț, conducerea nu mai e foarte mulțumită de aportul lui, motiv pentru care sunt demarate deja demersuri pentru vânzare”, explică în exclusivitate o sursă FANATIK.

E contextul în care șefii lui Ludogoreț și-au pregătit deja soluțiile de înlocuire, cu Horațiu Moldovan oprit pe lista priorităților. Portarul Rapidului e și el dornic să găsească un angajament potrivit peste hotare, iar migrarea la sud de Dunăre ar suna ca o variantă optimă și realistă.

ADVERTISEMENT

Asta în special prin posibilitățile continentale ale bulgarilor, cu prezențe constante în grupele Europa League/Conference League, plus șanse interesante pe traseul Champions League.

”Mă gândesc la Euro, dar și la mine”

Titular incontestabil în poarta naționalei, cu un aport considerabil la obținerea calificării la Euro 2024, Moldovan n-a ascuns în ultimele săptămâni că-și dorește să evolueze peste hotare înainte de turneul final pentru a profita de momentul favorabil din carieră.

ADVERTISEMENT

„E perioadă de transferuri, dacă va veni o ofertă de nerefuzat probabil că voi face pasul. Nu ştiu dacă luna ianuarie e decisivă, mie îmi e gândul acum numai la Rapid. Nu sunt disperat să plec, mă gândesc doar să fiu sănătos, să-mi fac treaba cât mai bine şi vom vedea ce se va întâmpla. Chiar citeam undeva că pun condiţii să joc dacă mă transfer. Nu poate să pună nici Neuer, la Bayern, condiţii să joace titular meci de meci”, a punctat Moldovan cu ocazia reunirii Rapidului, înainte de plecarea spre stagiul de pregătire din Antalya.

A completat: ”Mă gândesc şi la Euro, dar nu mă ţine pe loc turneul final. Mă bucur că am ajuns acolo, că am făcut performanţă cu echipa naţională. Repet, dacă vine o ofertă foarte, foarte bună, mă gândesc la European, dar mă gândesc şi la mine în acelaşi timp. Eu în principal vreau un campionat din Europa, pentru a face pasul corect în cariera mea”.

  • 9 selecții la echipa națională a adunat Horațiu Moldovan
  • 2025 e anul până când Moldovan mai are contract cu Rapidul
ADVERTISEMENT