Stiri sportive

Horațiu Moldovan și Jan Oblak s-au cunoscut la Cluj. Ce amintiri au cei doi

Horațiu Moldovan (26 de ani) are amintiri plăcute cu Jan Oblak (31 de ani), renumitul portar sloven cu care va deveni coleg la Atletico Madrid
22.01.2024 | 15:45
Horațiu Moldovan (dreapta) și Jan Oblak au făcut schimb de tricouri după meciul amical România - Slovenia, desfășurat pe Cluj Arena din Cluj Napoca, joi 17 noiembrie 2022. © FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan și Jan Oblak s-au cunoscut la Cluj, cu ocazia amicalului România – Slovenia (1-2), disputat la 17 noiembrie 2022, pe ”Cluj-Arena”.  FANATIK rememorează cu a decurs prima întâlnire dintre cei doi viitori colegi la Atletico Madrid.

Horațiu Moldovan și Jan Oblak s-au cunoscut la Cluj

Horațiu Moldovan a debutat la naționala României contra Sloveniei, în poarta căruia s-a aflat Jan Oblak, cu banderola de căpitan de echipă pe braț.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă România a pierdut partida, scor 1-2, Horațiu Moldovan a fost cel mai bun jucător din echipa României. Portarul Rapidului a reușit trei parade formidabile numai în primul sfert de oră de joc.

La finalul meciului, Horațiu Moldovan a avut parte de o mare surpriză. Starul Jan Oblak, învins de Drăguș, cu un șut în vinclu din careul mare, s-a îndreptat spre mijlocul terenului, unde l-a felicitat pe portarul român și a făcut schimb de tricouri cu acesta.

ADVERTISEMENT

Era primul trofeu important din colecția de internațional pentru Moldovan, iar vorbele lui Oblak i-au dat și mai multă încredere în forțele sale.

Horațiu visa să-i calce pe urme lui Oblak, portar pe care îl vedea la televizior în Champions League, dar nu-și imagina că va deveni atât de repede coleg cu slovenul la Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

Va fi cea mai mare concurență de până acum. Oblak este, probabil, cel mai bun portar din lume” – Horațiu Moldovan, portar România

Virgil Drăghia crede că Horațiu Moldovan poate apăra la Atletico Madrid

De altfel, Horațiu Moldovan a aflat târziu că ”Atleti” se interesează  de el. ”Nu se aștepta nimeni la acest transfer. Nici măcar Horațiu”, a dezvăluit pentru FANATIK Virgil Drăghia, rezerva și mentorul lui Moldovan, de la Rapid. Drăghia (33 de ani) are mare încredere că Horațiu Moldovan va profita de șansele care i se vor oferi la Atletico și că îl poate scoate din poartă pe Jan Oblak.

Goalkeeperul naționalei României va avea o misiune. Concurența cu Oblak, titular incontestabil de 9 ani, se anunță dezechilibrată, Moldovan urmând să fie mai mult rezervă. Mă bucur pentru Horațiu. A muncit mult și a demonstrat pe teren că este un portar excepțional. Va fi greu să-l scoată din poartă pe Oblak, dar sunt convins că Horațiu va avea șanse să-și demonstreze calitățile. Nu degeaba l-a cumpărat Atletico, după ce l-a monitorizat un an și ceva.

ADVERTISEMENT

Când va intra poate să apere bine și să nu mai fie scos din poartă. Nici Oblak nu a fost titular de la început la Atletico, iar când a primit șansă a apărat bine și a rămas titular. La fel poate să fie și cu Moldovan”, a declarat Virgil Drăghia.

Sfatul lui Virgil Drăghia pentru Horațiu Moldovan

Virgil Drăghia i-a transmis un sfat fostul său coleg, Horațiu Moldovan: ”Să fie la fel de tare psihic, muncitaor și serios. Eu mă ghidez după o vorbă veche din fotbal, pe care i-am spus-o și lui când ne-am luat la revedere: Muncește și fotbalul te va răsplăti mereu!”. Drăghia l-a descris pe Horațiu Moldovan ca pe un portar complet, pregătit pentru a se impune și în fotbalul mare.

”Are un moral foarte puternic, presiunea din Giulești l-a călit. Nu va avea probleme să apere în atmosfera de pe stadioanele din Spania. Principalele calități ale lui Moldovan, ca portar, sunt plasamentul și viteza de reacție. Prin plasament își ușurează foarte mult muncă, el nefiind un portar înalt”, a mai spus Virgil Drăghia.

Atletico Madrid  a notificat Rapidul că va plătit clauza de reziliere de 800.000 de euro pentru a-l transfera pe Moldovan pe ”Civitas Metropolitano”. Transferul a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK.

  • 800.000 de euro net va fi salariul lui Horațiu Moldovan în primul sezon la Atletico

La început n-am prea crezut, când am văut că avansează lucrurile n-am putut decât să mă bucur şi să spun că e şansa vieţii mele. Credeţi că Atletico Madrid este de refuzat vreodată în carieră? Voi merge să văd ce se poate, voi munci mult. Fotbalul este imprevizibil. Acum patru ani eram în Liga 2, nu aveam echipă şi acum sunt foarte aproape să semnez cu Atletico. Este ceva SF. Colegii m-au felicitat şi speră să am o carieră de succes” – Horațiu Moldovan, portar România

ADVERTISEMENT