News

Horia Ivanovici şi Robert Negoiţă, contre în direct pe tema tradiţiei tăierii porcului. Cine este pro şi cine contra

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, şi Horia Ivanovici s-au contrat în direct la FANATIK SUPERLIGA pe tema tradiţiei tăierii porcului.
26.12.2023 | 10:54
Horia Ivanovici si Robert Negoita contre in direct pe tema traditiei taierii porcului Cine este pro si cine contra
Dialog aprins între Horia Ivanovici şi Robert Negoiţă pe tema tradiţiei tăierii porcului de Crăciun Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dincolo de politică, sport şi alte chestiuni presante ale actualităţii, subiectele de sezon au fost şi ele întoarse pe toate părţile în ediţia specială de FANATIK SUPERLIGA în care primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost invitatul lui Horia Ivanovici.

Argumentul lui Robert Negoiţă e legat de traumele asupra copiilor

Un subiect care i-a aşezat pe Negoiţă şi Ivanovici pe poziţii divergente a fost legat de tradiţia tăierii porcului. În ciuda recomandărilor europene obiceiul încă persistă în ţara noastră, iar moderatorul FANATIK SUPERLIGA este de părere ca el să fie păstrat.

ADVERTISEMENT

La remarca lui Robert Negoiţă că România nu avea o alternativă mai bună în existenţa sa decât apartenența la UE și NATO, Horia Ivanovici a replicat: “Cu un mic asterisc, îmi dați voie? Da, dar să-i lase pe românașii noștri să-și taie porcul”.

În acest moment, primarul sectorului 3 a spus: “Eu vin de la ţară. Nu e ok, iar asta nu din punct de vedere sanitar. Domnule, eu sunt un om corect.

ADVERTISEMENT

Sunt conştient că sunt multe situaţii în care gândesc greşit, dar eu, copil, să mă puneţi pe mine să ţin iedul să-l taie taică-miu, după ce l-am hrănit şi m-am jucat cu el… Dacă asta nu e o traumă psihică pentru copil, atunci care mai e?”.

Horia Ivanovici a insistat pe ideea că în această lume în permanentă schimbare oamenii ar trebui lăsaţi totuşi să-şi păstreze tradiţiile. “Să respectăm și Uniunea Europeană, dar să respectăm și diversitatea și tradiția”, a spus jurnalistul, la care edilul a replicat: “Nu toate tradiţiile sunt bune”.

ADVERTISEMENT

Compromisul cu care ar fi de acord Robert Negoiţă

“Ştiu că am să vă supăr cu ce spun acum. Eu sunt un liberal în gândire, chiar libertin. E greu să mă convingeți pe mine că trebuie ceva interzis. Dar eu dacă aș putea să protejez copiii de acel moment în care îi pun părinții să țină porcul ca să îl omoare, nu aș ezita sa-i protejez”, a mai spus Robert Negoiţă.

Remarca a fost urmată de replica lui Horia Ivanovici care a readus discuţia într-un cadru mai relaxat. “Lăsaţi, că sunt mulţi copii care nici nu văd asta. Dar cu carnea aia de porc şi cu jumările alea au crescut generaţii întregi, unele de genii, în România”, a spus moderatul FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă cei doi interlocutori au ajuns la un numitor comun, Ivanovici specificând că nu s-a referit la actul de sadism al tăierii, ci la mândria ţăranului român, în timp ce Negoiţă a admis că ar fi de acord cu păstrarea acestei tradiţii, dacă problema tăierii s-ar putea rezolva fără a provoca traume celor mici. “Să rămânem români în Uniunea Europeană”, a fost concluzia la care au ajuns Robert Negoiţă şi Horia Ivanovici.

Horia Ivanovici, INTERVIU FĂRĂ MENAJAMENTE cu Robert Negoiţă: “ADUCEŢI DETECTORUL DE MINCIUNI AICI!”

Fanatik Editie Speciala - Horia Ivanovici si Robert Negoita

ADVERTISEMENT