Life

Hotelul bizar în care nu a călcat niciodată un turist. S-a cheltuit o sumă imensă pentru construirea lui, dar a rămas mereu pustiu

Locul de cazare ciudat care nu a primit niciun oaspete. A fost investită o sumă impresionantă, dar nu a fost dat în folosință.
23.09.2023 | 07:00
Hotelul bizar in care nu a calcat niciodata un turist Sa cheltuit o suma imensa pentru construirea lui dar a ramas mereu pustiu
Locul de cazare ciudat care nu a primit niciun oaspete. A fost investită o sumă impresionantă, dar nu a fost dat în folosință. Sursa foto: Wikipedia. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Hotelul bizar în care nu a călcat niciodată un turist. S-a cheltuit o sumă imensă pentru construirea lui, dar a rămas mereu pustiu. Clădirea emblematică și impunătoare are o poveste foarte veche în spate și care datează din timpul Războiului Rece.

Locul de cazare ciudat care nu a primit niciun oaspete. A fost investită o sumă impresionantă, dar nu a fost dat în folosință

Locul de cazare ciudat care nu a primit niciun oaspete se numește Ryugyong și se află în Phenian, capitala Coreei de Nord. A fost investită o sumă impresionantă, dar nu a fost dat în folosință, deși are numeroase camere.

ADVERTISEMENT

Hotelul cu o înălțime de peste 330 de metri trebuia să fie cea mai înaltă construcție de pe planetă. Construcția a început în 1987, în timpul conducerii lui Kim Ir-sen, fondatorul țării și bunicul lui Kim John-un.

Mai mult, hotelul trebuia să fie o destinație de top pentru oamenii de afaceri și turiștii din întreaga lume. Clădirea trebuia să fie inaugurată cu ocazia Festivalului Tineretului și Studenților din anul 1989, doar că o criză economică severă a pus capăt acestui proces.

ADVERTISEMENT

Lucrările aveau să fie oprite în 1992 și de atunci clădirea a rămas nefinisată. Timp de 16 ani nu s-a mai mișcat nimic pentru că țara nu dispune de resursele financiare pentru a termina, deși a cerut ajutor de la Uniunea Sovietică.

Odată cu prăbușirea URSS-ului construcția a fost abandonată complet. Nu a primit niciun oaspete, hotelul Ryugyong dominând în ziua de azi panorama capitalei nord-coreene. În plus, este un simbol al eșecului.

ADVERTISEMENT

Hotelul Ryugyong, impunător, dar gol

Hotelul Ryugyong a rămas impunător de-a lungul anilor, dar la interior este gol. Structura a fost închisă cu plăci de metal și sticlă abia în anul 2008, operațiune care s-a ridicat la valoarea de 180 de milioane de dolari.

De-a lungul anilor au existat mai multe zvonuri despre marea inaugurare și păreau să fie adevărate, doar că lucrurile tot nu s-au mișcat în direcția potrivită. În 2018 a fost din nou în centrul atenției după ce autoritățile au pornit o instalație de LED-uri.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost montată pe fațadă și fost obiectul celui mai spectaculos joc de lumini din capitala nord-coreeană. Din păcate, s-ar putea ca acest eveniment să fie singurul glorios când vine vorba de această clădire emblematică.

În prezent, hotelul nu mai este cea mai înaltă clădire din lume. De asemenea, Ryugyong nu mai este nici măcar cea mai înaltă construcție din Peninsula Coreeană pentru că Seul a construit Lotte World Tower în anul 2017, mai mare cu 240 de metri decât această construcție.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”