News

Hoți fără niciun Dumnezeu: au furat tabla din cupru de la o biserică aflată în reparații

Incident grav la o biserică din județul Galați, acolo unde hoți fără frică de Dumnezeu au furat tabla din cupru destinată reparaților la acoperiș.
13.10.2023 | 16:07
Hoti fara niciun Dumnezeu au furat tabla din cupru de la o biserica aflata in reparatii
Hoți fără frică de Dumnezeu au furat tabla din cupru de la o biserică în reparații. Prejudiciu de zeci de mii de lei. Sursa foto: tecuceni.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai mulți hoți din județul Galați au dat dovadă că nu se tem de Dumnezeu și au furat tabla de cupru de la o biserică aflată în renovare. Prejudiciul se ridică la câteva zeci de mii de lei.

Hoți fără frică de Dumnezeu au furat tabla din cupru de la o biserică în reparații. Prejudiciu de zeci de mii de lei

Incidentul din județul de la malul Dunării a avut loc în noaptea de joi spre vineri (12 spre 13 octombrie). Fără nicio jenă sau vreo teamă de lucruri sfinte, hoții au furat tabla din cupru cumpărată pentru acoperișul bisericii Sfântul Nicolae din comuna Corod.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, lăcașul de cult se află în reparații. Infractorii au avut un plan bine pus la punct. Ei au intrat prin efracție în magazia din spatele bisericii acolo unde erau depozitate materialele. De aici au furat una dintre rolele de tablă, de circa 250 kg.

Dispariția cuprului, un metal destul de căutat de nelegiuiți, a fost observată de preotul paroh, care a anunțat imediat poliția. Cazul a fost preluat de Secția de Poliție Rurală Matca.

ADVERTISEMENT

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru furt calificat. La ora publicării acestui material, hoții încă nu au fost prinși. Prejudiciul lăsat în urmă este estimat la circa 20.000 lei, notează site-ul Tecuceni.ro.

Biserică din Capitală, prădată de un hoț. A furat din cutia milei

Recent, un incident similar, cu un furt de la o biserică, a avut loc și în București. La finalul verii, un bărbat a pătruns în interiorul unei biserici din Sectorul 6 și a sustras o sumă de bani din cutia milei.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc la Biserica Nașterea Maicii Domnului. Pe 24 august, preotul a sesizat Secția 25 de Poliție cu privire la faptul că un bărbat ar fi pătruns în interiorul bisericii și ar fi sustras o sumă de bani din cutia amenajată pentru colectare, potrivit Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Imediat, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Secției au început cercetările la fața locului. Bărbatul bănuit de comiterea furtului a fost identificat, în urma investigațiilor.

ADVERTISEMENT

Individul a fost condus la secție, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale necesare. Polițiștii de la Secția 25 au demarat cercetările pentru infracțiunea de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

ADVERTISEMENT
Tags: