Sport

Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep, acuzații grave: „A existat un efort concertat pentru a crea cazul de dopaj sanguin”

Howard Jacobs a vorbit pe larg despre victoria uriașă obținută în instanță de Simona Halep. Dezvăluirile avocatului american.
12.03.2024 | 11:42
Howard Jacobs avocatul Simonei Halep acuzatii grave A existat un efort concertat pentru a crea cazul de dopaj sanguin
Howard Jacobs, atac uluitor la adresa ITIA. Dezvăluirile avocatului din cadrul procesului Simonei Halep. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Howard Jacobs, avocatul specializat pe probleme de doping, a vorbit pe larg despre cazul Simonei Halep într-un interviu pentru Sports Illustrated realizat de Jon Wertheim, cunoscut jurnalist de tenis.

Howard Jacobs, declarații pe larg despre procesul Simonei Halep: „Nu cred că am avut ceva atât de ciudat ca acesta”

Howard Jacobs a fost pur și simplu șocat de acuzațiile care i s-au adus Simonei Halep: „E dificil de spus. Am considerat de la început că partea cu pașaportul biologic nu a fost deloc fundamentată. Nu am înțeles deloc acel caz.

ADVERTISEMENT

Apoi, cu Roxadustatul, în mod normal le dai autorităților dovezi că există contaminare și ori accepți sancțiunea, ori o contești. Dar nu poți să ajungi la un asemenea caz”.

Avocatul american a fost extrem de surprins de opoziția pe care a avut-o Simona Halep„Nu cred că am avut ceva atât de ciudat ca acesta… în care ei să se lupte până la limită și apoi să vină cu acuzația de dopaj sanguin. Cazul a devenit super, supercomplicat.

ADVERTISEMENT

Nu-mi pot imagina câți bani au cheltuit pentru a-l instrumenta. Pentru că au avut atât de mulți experți și atât de mulți avocați și totul a fost combătut. A existat un efort concertat pentru a crea cazul de dopaj sanguin, apoi pentru a crea o poveste care să aibă sens… (…)”, a mai spus Jacobs, care a estimat la două milioane de dolari suma cheltuită.

Howard Jacobs, dezvăluiri uluitoare: „Au pictat această poveste ca să pară un caz evident de dopaj în tenis”

Și Howard Jacobs nu s-a oprit aici: „Multe probe despre care au spus că sunt dovadă de dopaj de sânge erau, de fapt, din perioada în care a avut intervenția chirurgicală la nas și chiar de după. În esență, se dopa sanguin în timp ce se opera și anunțase că nu mai joacă până la finalul anului? Este absurd! Au pictat această poveste ca să pară un caz evident de dopaj în tenis. Și nu a fost. Nici pe departe”.

ADVERTISEMENT

Însă Halep nu s-a lăsat nicio secundă descurajată: „Simona a avut voința de a lupta de la început și nu a dat înapoi în niciun moment. Au fost, cu siguranță, momente dificile. Când a primit decizia de 4 ani a fost ceva devastator. Dar nu s-a gândit niciodată să se oprească”.

Fostul număr unu mondial a fost acuzat că a omis suplimentul din formularul de doping, lucru negat vehement de către Howard Jacobs: „Ei bine, nu e adevărat! Pe formular scrie băutură Schinoussa, dar nu există o asemenea băutură pentru recuperare. Produsele Schinoussa erau amestecate într-un blender.

ADVERTISEMENT

De obicei, contaminările nu sunt intenționate, este vorba despre materialul brut care vine din China și pentru care lipsesc controalele de calitate. Răspunsul ușor este că așa sunt regulile, exceptând cazul în care un antrenor îi dă cu bună știință sportivului o substanță interzisă, ceea ce nu este nici pe departe cazul aici”.

Avocatul Simonei Halep explică de ce Patrick Mouratoglou nu a fost suspendat: „Regulile nu menționează pedepse”

Jacobs a explicat de ce Mouratoglou nu a fost suspendat deși a recunoscut că el i-a recomandat Simonei Halep să consume acea băutură: „Dar doar pentru că i-a administrat un supliment care s-a dovedit contaminat? Regulile nu menționează pedepse pentru așa ceva. Ar trebui? Nu știu. Dacă ar fi, probabil că antrenorii nu ar mai ajunge să recomande suplimente sportivilor.

Când am început să dau în judecată companii de suplimente încă eram sportiv competitiv și luam și eu. M-am oprit pentru că m-am simțit ca un ipocrit. Și nici nu simțeam vreo diferență. E marketing”. 

ADVERTISEMENT