Fotbal international

Hristo Stoicikov îl desfiinţează pe Pep Guardiola. „Barcelona ar fi câştigat Champions League şi fără el!”

10.05.2020 | 17:56
Hristo Stoicikov il desfiinteaza pe Pep Guardiola Barcelona ar fi castigat Champions League si fara el
ADVERTISEMENT

Bulgarul Hristo Stoicikov, fostul câștigător al Balonului de Aur, îl desfiinţează pur şi simplu ca antrenor pe Pep Guardiola. Stoicikov a îmbrăcat tricoul „blaugrana” în anii ʼ90, fiind coleg o perioadă cu Gică Hagi, Gică Popescu şi brazilianul Romario.

Hristo Stoicikov nu îl vede mare antrenor pe Pep Guardiola

În opinia bulgarului, Pep Guardiola a fost doar un mare norocos. Când a preluat echipa de la Frank Rijkaard în 2008, Barcelona era deja gata să culeagă roadele talentelor pe care le avea în lot.

ADVERTISEMENT

În sprijinul teoriei sale vin rezultatele obţinute de atunci de Pep Guardiola peste tot pe unde a fost, la Bayern Munchen sau unde se află şi în prezent, la Manchester City, catalanul nereuşind să joace nici măcar o finală de Liga Campionilor.

Avea deja echipa pregătită

“Barcelona era deja pregătită la perfecțiune. Meseria lui Pep a fost foarte simplă, din moment ce știa perfect infrastructura Masia. Dar echipa pe care a preluat-o Guardiola a fost construită de Frank Rijkaard.

ADVERTISEMENT

Iar acei jucători ar fi obținut rezultate spectaculoase cu sau fără Pep. Au fost Henry, Deco, Ronaldinho, Marquez, Puyol și Victor Valdes. Tot Guardiola avea nevoie de un alt fotbalist. Dar apoi au început să joace mai mult Xavi, Iniesta și Messi şi a apărut şi Pedro. Și astfel echipa a fost completă”

Îl apreciază pe Jose Mourinho

Cu totul alta este opinia lui Hristo Stoicikov despre antrenorul Jose Mourinho. Portughezul a fost asistentul lui Bobby Robson și Van Gaal pe Camp nou, iar între 1996 și 1998 el și bulgarul au lucrat strâns împreună.

ADVERTISEMENT

Suficient pentru Balonul de Aur din 1994 să-şi facă o impresie bună despre viitorul The Special One. Pentru Stoicikov, nu poate exista comparaţie între Mourinho şi Guardiola.

Era băiat inteligent

„Mourinho era un băiat inteligent. El a privit totul cu atenție, de la antrenamente fizice, la exerciții de încălzire, la munca pe care am făcut-o cu mingea. Avea întotdeauna un stilou și hârtie în mână, nu făcea altceva decât să ia note. 

ADVERTISEMENT

Pe scurt, unul care a trebuit să învețe să ajungă în vârf și să depună efort pentru asta. Nu are cum să se compare cu Guardiola, care a primit totul pe tavă, ca o prăjitură pe care doar să o scoţi din cuptor”.

ADVERTISEMENT