Sport

”I-au nenorocit cariera”. Motivul pentru care s-a dopat Simona Halep: ”Avea probleme medicale”

De mai bine de un an, Simona Halep stă pe bară după ce a fost testată pozitiv la un test de la US Open antidopping cu o substanță interzisă.
11.11.2023 | 10:29
Iau nenorocit cariera Motivul pentru care sa dopat Simona Halep Avea probleme medicale
Motivul pentru care s-a dopat Simona Halep. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Sportiva din România a primit o suspendare de patru ani, pe care încearcă să o reducă la TAS. Problemele Simonei au apărut după ce a început colaborarea cu Patrick Mouratouglou.

Explicații pentru dopajul Simonei Halep

După ce Patrick Mouratouglou a recunoscut că este vinovat pentru situația lui Halep, Rennae Stubbs crede că acesta a recunoscut abia acum asta în speranța că îi va reduce pedeapsa româncei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ea spune că Mouratouglo a încercat să o ajute pe Simona Halep să treacă peste o accidentare la gambă, acesta fiind motivul dopajului.

Nu înțeleg de ce ai decis să-ți recunoști greșeala abia acu, dar sunt de acord cu tine, dar este prea târziu. Speră că Simona va obține o pedeapsă mai blândă, el încearcă să o salveze. Dacă crede că poate influența TAS, să nu uite că mulți oameni cred că pașaportul ei biologic e neobișnuit.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ați schimbat toată echipa în șase luni, ea având multe probleme  medicale, cu mușchii gambei. Probabil au încercat să găsească o modalitate pentru a trece peste acea leziune.

Speculez, dar mă gândesc că ei încercau să repare aceea accidentare și să o readucă pe drumul cel bun. Au încercat să introducă colagenul în sistemul ei și i-au nenorocit cariera”, a spus Rennae Stubbs, despre Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Mouratouglou și-a recunoscut vina

Reacția vine la câteva zile după ce Patrick Mouratouglou și-a recunoscut vina în ceea ce o privește pe Simona Halep. El susține că el este cel ce a ales ca ea să ia medicamentul cu colagen care a fost contaminat, fără să știe că acesta conține roxadustat, substanța interzisă găsită în sângele Simonei Halep, la probele de la US Open 2022, competiție unde românca a fost eliminată în primul tur.

Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să ştim. Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea.

ADVERTISEMENT

Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare“, a declarat Patrick Mouratoglou, pe Instagram.

ADVERTISEMENT