Sport

Cifrele lui Cristiano Bergodi din ultimii 22 de ani demonstrează că nu e tehnician de titlu! I s-a cerut demisia după Universitatea Craiova – Rapid 2-1!

Rapid s-a împiedicat aseară la Craiova, în meciul cu Universitatea Craiova, în care a condus cu 1-0 și a jucat în superioritate numerică, dar a pierdut cu 1-2. Nicolae Cristescu, fost patron al Rapidului, crede că Bergodi ar trebui demis!
31.03.2024 | 11:30
Cifrele lui Cristiano Bergodi din ultimii 22 de ani demonstreaza ca nu e tehnician de titlu I sa cerut demisia dupa Universitatea Craiova  Rapid 21
Cifrele lui Cristiano Bergodi nu îl recomandă ca antrenor de titlu. I s-a cerut demisia de la Rapid. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rezultatul compromite în mare măsură șansele la titlu, iar eventualii viitori pași greșiți pot arunca echipa giuleșteană chiar în afara luptei pentru Conference League, pentru că Rapid este acum pe locul 4.

Cât de antrenor este Cristiano Bergodi? FANATIK a analizat cariera de antrenor a italianului și a găsit răspunsul matematic

Dincolo de asta, înfrângerea de aseară ridică din nou o întrebare legată de antrenorul Cristiano Bergodi și anume: este italianul omul potrivit pentru banca Rapidului, în condițiile în care pretențiile și investițiile sunt chiar de titlu?

ADVERTISEMENT

Fost jucător important la Lazio Roma, căpitan de echipă și fundaș central, Bergodi și-a început cariera în 2002, la Imolese, o echipă de Serie D, după care a trecut la Sassuolo, care era la același nivel atunci.

În 22 de ani, Bergodi a antrenat 14 echipe, în 18 mandate, în care a stat de trei ori pe banca Rapidului și de trei ori pe cea a Modenei.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi nu are în palmares niciun titlu de campion, în 22 de ani de carieră. A luat trei trofee cu Sepsi și unul cu Rapid

În ciuda instabilității evidente, Bergodi e un antrenor cu mare experiență, având 454 meciuri – 182 victorii – 125 egaluri – 147 victorii. Rezultatele lui conduc însă la un procentaj de reușită de numai 49,3 – foarte mic pentru pretențiile unei echipe care se bate la titlu.

Mai mult decât atât, Bergodi nu are în palmares niciun campionat câștigat – cele patru trofee ale sale fiind două Cupe ale României și o Supercupă cu Sepsi și o Supercupă cu Rapid. Cel mai aproape a fost cu Universitatea Craiova, dar oltenii au clacat inexplicabil în finala de titlu cu CFR Cluj, scor 1-3, chiar pe Ion Oblemenco, după ce au condus cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Cristiano a activat o singură dată în Serie A, la Pescara, o echipă aflată la retrogradare, care a și căzut în Serie B, în 2013, după ce Bergodi și-a dat demisia.

Cristiano Ronaldo, fără rezultate notabile în cupele europene. Are doar o calificare în grupele Europa League cu Steaua

Nici în cupele europene, Cristiano Bergodi n-a excelat, având la realizări doar o calificare în grupele Europa League, cu Steaua, în mandatul în care a fost dat afară de Gigi Becali, pentru că l-a scos pe acesta din vestiar.

ADVERTISEMENT

Mare parte din cariera lui Bergodi s-a desfășurat în România, doar 163 de meciuri dintre cele 454 ale lui ca antrenor fiind pe banca unor echipe din Italia, însă nu se poate spune că a excelat în performanțe.

Bilanțul lui Cristiano Bergodi din ultimii 22 ani

  • RAPID  – 35 meciuri – 16 victorii – 12 egaluri – 7 înfrângeri
  • SEPSI – 84 meciuri – 41 victorii – 18 egaluri – 25 înfrângeri
  • UNIVERSITATEA CRAIOVA – 18 meciuri – 14 victorii – 0 egaluri – 4 înfrângeri
  • FC VOLUNTARI – 49 meciuri -10 victorii – 14 egaluri – 25 înfrângeri
  • MODENA – 9 meciuri – o victorie – 4 egaluri – 4 înfrângeri
  • ASA TG. MUREȘ – 15 meciuri – 6 victorii – 6 egaluri – 3 înfrângeri
  • RAPID – 8 meciuri – 3 victorii – 2 egaluri – 3 înfrângeri
  • BRESCIA – 20 meciuri – 7 victorii – 9 egaluri – 4 înfrângeri
  • PESCARA – 15 meciuri – 3 victorii – un egal – 11 înfrângeri
  • MODENA – 15 meciuri – 7 victorii – 5 egaluri – 3 înfrângeri
  • MODENA – 61 meciuri -18 victorii – 24 egaluri – 19 înfrângeri
  • STEAUA – 13 meciuri – 9 victorii – 2 egaluri – 2 înfrângeri
  • POLI IAȘI – 17 meciuri – 6 victorii – 3 egaluri –     8 înfrângeri
  • RAPID  – 9 meciuri – 5 victorii – 4 egaluri – 0 înfrângeri
  • CFR CLUJ – 24 meciuri -15 victorii – 4 egaluri – 5 înfrângeri
  • FC NAȚIONAL – 19 meciuri –  7 victorii –   5 egaluri – 7 înfrângeri
  • SASSUOLO – 24 meciuri –  6 victorii – 7 egaluri – 11 înfrângeri
  • IMOLESE – 19 meciuri – 8 victorii – 5 egaluri – 6 înfrângeri

TOTAL 454 meciuri – 182 victorii – 125 egaluri – 147 înfrângeri – 49,3 procentaj de reușită

Nicolae Cristescu crede Rapid ar trebui să renunțe la Cristiano Bergodi

Înfrângerea de la Craiova a generat dezamăgire uriașă în tabăra Rapidului. Patronul Dan Șucu, care a făcut deplasarea cu suporterii nu s-a pronunțat încă, dar Nicolae Cristescu, fost finanțator la Rapid, crede că Bergodi trebuie schimbat.

„După părerea mea, da, Cristiano Bergodi este în pericol. Eu zic că Bergodi ar trebui să fie schimbat. Ar trebui să-i impui victorii în următoarele etape, în următoarele 2-3 meciuri. Joc superb în prima repriză, iar în a doua repriză n-am mai jucat nimic”, a spus acesta la FANATIK  SUPERLIGA, pe Prima Sport 1.

ADVERTISEMENT