Sport

Trădare! De ce nu l-a iertat MM Stoica pe Thomas Neubert nici după şapte ani! Exclusiv

Mihai Stoica s-a supărat pe Neubert în 2016 şi-l mai ţine minte şi acum pentru un gest pe care l-a considerat unul de trădare. Nişte declaraţii ale preparatorului fizic într-un podcast al Anamariei Prodan l-au provocat pe manager să-l certe pe german şi să-i demonteze spusele
09.01.2024 | 21:20
Tradare De ce nu la iertat MM Stoica pe Thomas Neubert nici dupa sapte ani Exclusiv
Mihai Stoica nu-l iartă pe Thomas Neubert
ADVERTISEMENT

Thomas Neubert a participat ca invitat într-un podcast al Anamariei Prodan şi unele comentarii ale lui despre Florinel Coman au declanşat o reacţie a lui Mihai Stoica. A surprins agresivitatea cu care MM l-a certat pe german, dat fiind faptul că ei doi colaborează de multă vreme. Ce l-a enervat atât de tare pe Stoica de l-a determinat să-şi “altoiască” subalternul? Conform informaţiilor FANATIK, MM încă a mai rămas supărat pe neamţ din cauza unei decizii pe care acesta a luat-o cu şapte ani în urmă, o hotărâre care managerului i s-a părut un act de trădare.

MM Stoica și Thomas Neubert s-au certat şi în privat, şi în public

Despre ce a fost vorba? În 2016, Neubert a ales, în mod surprinzător, să plece de la FCSB la ŢSKA Sofia. Despărţirea lui Thomas de roş-albaştri nu a fost una lejeră, amiabilă, ci a fost însoţită şi de un scandal oficial, cu un litigiu. Nu numai lui MM nu i-a convenit felul în care procedase Tommy, nici Becali nu a fost de acord cu plecarea subită a preparatorului fizic, aşa că l-a dat în judecată şi i-a cerut despăgubiri de 300.000 de euro. Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor a anunţat verdictul în vara anului 2017, la 12 luni de la “divorţ”, şi a constatat că Neubert era, într-adevăr, vinovat de nerespectarea datelor din contract.

ADVERTISEMENT

Numai că CNSL nu a păstrat suma pe care o pretindea Gigi ca despăgubire, ci a micşorat-o de 50 de ori, până la 6.000 de euro. Thomas a achitat acei 6.000 de euro şi chiar i-a convenit că s-a putut elibera astfel de la FCSB. El a povestit, tot în podcastul cu Anamaria, că la ŢSKA Sofia a câştigat, în trei ani, un milion de euro! “La FCSB primeam şase mii de euro lunar, iar bulgarii îmi ofereau cu mult mai mulţi bani. Aveam nevoie de bani în perioada aceea, îmi pierdusem clinica, afacerea pe care o avusesem în Germania. Datorită contractului de la ŢSKA am putut să-mi cumpăr o casă în Corbeanca”, a povestit Neubert.

Gigi l-a iertat, MM Stoica, nu

El avea să plece de la ŢSKA după trei ani, în iulie 2019. A mai căutat, de atunci, să se întoarcă la FCSB, din moment ce trecuse deja mult timp de la despărţire şi de la proces. Mihai Stoica a reuşit multă vreme să-l convingă pe Becali şi să-l ţină astfel la distanţă pe german. Cel mai intensiv lobby a fost al lui Ilie Dumitrescu. Fostul internaţional a insistat în emisiunile în care participa la DigiSport că proprietarul de la FCSB ar trebui să facă tot posibilul pentru a-l repatria pe Tommy.

ADVERTISEMENT

“Gigi trebuie să înţeleagă că jucătorii tineri şi talentaţi pe care îi are ar progresa mai uşor dacă ar lucra cu un preparator fizic foarte bun, iar Neubert a demonstrat în România că e foarte bun” erau argumentele pe care le repeta eroul victoriei cu Argentina din 1994. Becali şi Mihai Stoica au rămas consecvenţi, au preferat să angajeze şi să testeze alţi preparatori fizici, români şi străini, dar nu să-l readucă pe Thomas. Pentru german, după plecarea de la ŢSKA a urmat un an pe care l-a petrecut la Al Wasl, în Emiratele Arabe Unite.

Abia în iulie 2020 s-a putut întoarce. Gigi a trecut peste scandal, peste procesul pe care îl intentase şi pe care îl şi câştigase şi l-a angajat din nou pe neamţ. Mihai Stoica a acceptat revenirea lui Neubert, nici nu ar fi avut cum să se opună, însă el tot nu l-a iertat pe Tommy pentru gestul pe care-l făcuse cu patru ani în urmă. “MM îi respectă munca şi valoarea lui Neubert, însă episodul acela din 2016 i-a influenţat opinia despre caracterul neamţului”, au explicat pentru FANATIK un apropiat al lui Stoica.

ADVERTISEMENT

Neubert l-a supărat pe MM, dar tot nu este în pericol

Managerul a reacţionat foarte agresiv acum, iar pretextul l-au constituit declaraţiile germanului din interviul avut cu Anamaria. Pe care a considerat-o MM cea mai enervantă: “Florinel Coman a pierdut trei ani din carieră. Acum, de șapte, opt luni, este foarte profesionist și în carieră, și în viața extrasportivă. Înainte, Florinel Coman era catastrofal!  Cred că a fost înainte cu un grup de prieteni care-l trăgea în jos. A fost și accidentat, dar de ce a fost accidentat de două, trei ori? Din cauza vieții extrasportive. Acum e perfect!”. Randamentul recent al lui Coman a fost, cu adevărat, unul foarte bun, aşa că realitatea l-ar confirma pe german.

Mihai Stoica l-a pus la punct pe Thomas într-o emisiune de la Orange Sport„Îmi permit să-l contrazic pe Neubert. În primul rând, ar fi trebuit să-mi ceară permisiunea să meargă. Chiar mă miră, un profesionist german ca el ar fi trebui să ştie asta şi să întrebe dacă are permisiunea clubului. Declaraţiile sunt rupte de realitate. Declarațiile sunt rupte de realitate, poate el nu reține, dar nu are nicio legătură viața extrasportivă cu cea mai mare accidentare a lui, de la Backa Topola. Era într-o formă extraordinară. El ţinea echipa în spate. A venit bezmeticul ăla şi i-a rupt piciorul, deci nu avea treabă cu viaţa extrasportivă. Dacă noi avem probleme de genul ăsta le discutăm între noi, nu la podcasturi. M-a deranjat foarte tare”.

ADVERTISEMENT

Derapajul pe care MM i l-a sancţionat nu îl face pe Neubert să fie în pericol. Şi managerul, şi Gigi Becali îl consideră în continuare pe Thomas un preparator fizic excelent, un angajat valoros al clubului, aşa că el beneficiază de un soi de imunitate. Nu l-au afectat deloc nici schimbările de antrenori din aceşti trei ani de când s-a întors. Oricare a fost “principalul”, acela a trebuit să colaboreze cu specialistul german.  Neubert a căpătat aura aceasta de magician al pregătirii fizice mai ales graţie succeselor pe care el şi Reghecampf le-au înregistrat în perioada 2012-2014, una în care au fost de două ori campioni în România şi au calificat FCSB şi în “optimile” Europa League, şi în grupele Champions League.

  • 2 ani şi jumătate mai e valabil contractul lui Thomas Neubert cu FCSB, până pe 30 iunie 2026
  • 10.000 de euro încasează lunar germanul în clubul lui Gigi Becali, cel mai mare al unui preparator fizic din Superliga. Neubert are 54 de ani
ADVERTISEMENT
1,88 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul "peste 2,5 goluri" în meciul FCSB - UTA