Life

I s-a spus Sophia Loren de România. Actrița era de o frumusețe uluitoare și mulți bărbați puternici au dorit-o

Actrița căreia i s-a spus Sophia Loren de România. Avea o frumusețe uluitoare și o râvneau unii dintre cei mai influenți bărbați din țară.
05.08.2023 | 09:52
I sa spus Sophia Loren de Romania Actrita era de o frumusete uluitoare si multi barbati puternici au dorito
Actrița nu mai este în viață din 2019. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

A fost una dintre cele mai iubite actrițe și a avut numeroase roluri importante de-a lungul carierei. A dobândit o notorietate foarte mare atât datorită talentului, cât și frumuseții. ”Sophia Loren de România”, așa era denumită cândva. Despre cine este vorba?

Sophia Loren de România care ar fi fost râvnită de Ion Iliescu

Sophia Loren de România nu mai este astăzi printre noi, dar a lăsat în urma ei pelicule care încă îi fascinează pe români. Cei mai mulți își amintesc de ea în urma telenovelelor ”Inimă de țigan” și ”Regina”, difuzate pe Protv, acum mai bine de un deceniu.

ADVERTISEMENT

Florina Cercel a făcut parte din lista actorilor prestigioși ai țării. Puțini știu faptul că în perioada tinereții a fost supranumită Sophia Loren de România, datorită aspectului fizic șarmant. Nu este de mirare că era curtată de bărbați foarte cunoscuți.

În spațiul public s-a vehiculat și încă se vehiculează că fostul președinte, Ion Iliescu, ar fi încercat să o cucerească, cu toate că era căsătorit. S-ar fi întâmplat într-o perioadă în care actrița se afla în Timișoara, ca secretară de partid. Niciodată, însă, ea nu a dat curs acestei informații.

ADVERTISEMENT

Dincolo de speculațiile legate de fostul șef al statului, în mod cert Florina Cercel a trăit o poveste de iubire cu Florin Piersic. Vreme de 9 ani cei doi îndrăgiți actori au format un cuplu. Însă, s-a întâmplat ca drumurile să-i ducă pe alte căi și să nu fie împreună pentru totdeauna.

Florina Cercel, văduvă la doar 28 de ani

Înainte de a fi cu Florin Piersic, Florina Cercel s-a îndrăgostit de medicul Ioan Liviu Perian, iar alături de acesta a mers în fața altarului. Soarta avea să fie dură cu ea mai târziu, căci după 7 ani de mariaj, medicul a murit chiar în brațele ei. Așadar, s-a trezit văduvă la doar 28 de ani.

ADVERTISEMENT

”Prima mea căsătorie a fost iubirea cea mai completă, cea mai profundă, cea mai totală, şi prin întâlnire, şi prin despărţire… A fost greu. Bărbatul meu a pierit în braţele mele”, își amintea Florina Cercel, îndurerată, într-unul dintre interviurile sale.

Copilăria dificilă a Florinei Cercel

Episodul decesului soțului a marcat-o profund pe regretata actriță, care purta în suflet și copilăria dificilă. A venit pe lume în mijlocul celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1943, părinții săi fiind permanent în alertă, cu gândul la ceea ce urma să se întâmple în ziua următoare. Mai mult, actrița a prins și foametea.

ADVERTISEMENT

”Parcă îmi aduc aminte că simţeam îngrijorarea mamei mele, a tatălui meu, a surorii mele mai mari. Începuse foametea. Au urmat nişte ani îngrozitori nu numai pentru noi, pentru toată România. Sărăcia a fost îngrozitoare.

Iar mult mai târziu am înţeles că de fapt era o prigoană (…). Tata era militar, era extraordinar de frumos şi mama a fost frumoasă, amândoi părinţii mei au fost tare frumoşi şi parcă mi-aduc aminte ceva ciudat că tot timpul, toată lumea spunea „să fugim, să fugim că vin ruşii. Am această amintire care acum pare hazlie dar atunci mama mă lua în braţe şi simţeam aşa o căldură şi o protecţie extraordinară”, detalia Florina Cercel într-un interviu din 2013.

Florina Cercel a murit pe 30 iulie 2019, din cauza unei boli crunte, cancerul pulmonar. Avea 76 de ani când a plecat din această lume și nu a avut copii. A încercat să devină mamă, dar a pierdut sarcina în 6-a lună, în urma unui turneu solicitant.

ADVERTISEMENT