Life

Mormântul actriţei Florina Cercel a luat foc. Motivul pentru care locul de veci a ajuns să fie distrus complet

Mormântul faimoasei actrițe Florina Cercel a luat foc și a fost distrus în întregime. Totul s-a întâmplat din cauza unei simple greșeli
31.10.2022 | 20:30
Mormantul actritei Florina Cercel a luat foc Motivul pentru care locul de veci a ajuns sa fie distrus complet
Mormântul actriței Florina Cercel a luat foc. Sursă foto: infoactual / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Actrița Florina Cercel s-a stins din viață pe 30 iulie 2019 și a fost înmormântată la Cimitirul Bellu din București. Locul de veci al acesteia a fost însă atent construit.

Mormântul actriței Florina Cercel, distrus complet

Lângă mormânt, era amplasată o statuie care o reprezenta pe regretata artistă, care din păcate, acum s-a transformat în scrum.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor existente până acum în spațiul public, incendiul ar fi izbucnit pe 26 octombrie, în jurul orei 16:00. Paznicii s-au mobilizat masiv și au reușit să stingă focul, însă nu au putut salva mai nimic.

”Firma de pază a intervenit imediat, oamenii au încercat să stingă incendiul cât mai rapid. Am făcut rapoarte în privința acestui eveniment nefericit”, a spus unul dintre administratori de la Cimitirul Bellu.

ADVERTISEMENT

Statuia regretatei artiste a fost distrusă, scrie infoactual.ro, care precizează că motivul ar fi o simplă neglijență din partea unui administrator.

Cum s-a produs incendiul de la Cimitirul Bellu

Cu alte cuvinte, bărbatul ar fi lăsat o lumânare aprinsă pe mormânt, susține administrația Cimitirului Bellu, loc unde este îngropat și marele actor, Alexandru Arșinel.

ADVERTISEMENT

Pentru că statuia actriței de la locul de veci era realizată dintr-un carton dur, aceasta a luat foc imediat și a fost vorba de doar câteva minute pentru ca totul să fie distrus.

Menționăm că în cazul în care construcția ar fi fost din ciment, riscurile erau cu mult mai mici.

ADVERTISEMENT

Amintim că Florina Cercel a încetat din viață în iulie 2019, pe când avea  76 ani. Actrița a dus o luptă grea cu un cancer pulmonar, iar mormânt, familia acesteia a decis să îi ridice o statuie în mărime naturală.

Statuia, care a fost distrusă în incendiu era, de fapt, artista care apare într-o rochie elegantă, cu trenă.

ADVERTISEMENT