Life

I se spune “Mica Veneție”. Locul superb asemănător celebrului oraș italian, ideal pentru o vacanță cu buget limitat

Locul superb cunoscut ca “Mica Veneție”. Seamănă cu celebrul oraș italian și este perfect pentru o vacanță cu buget redus.
18.10.2023 | 11:44
I se spune Mica Venetie Locul superb asemanator celebrului oras italian ideal pentru o vacanta cu buget limitat
Orașul cunoscut ca “Mica Veneție”. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde este “Mica Veneție”, locul asemănător cu celebrul oraș italian, dar care nu e vizitat de la fel de mulți turiști. Are mai multe obiective turistice, iar prețurile sunt accesibile.

Orașul cunoscut ca “Mica Veneție”, ideal pentru o vacanță la preț redus

Veneția este unul dintre cele mai vizitate și apreciate orașe din Italia, iar turiștii îl iau cu asalt indiferent de anotimp. În lunile de vară, dar și în perioada Carnavalului (februarie), orașul este cât se poate de aglomerat, lucru care i-ar putea face pe unii turiști să-l evite în aceste perioade.

ADVERTISEMENT

În plus, prețurile mari ar putea fi un obstacol pentru cei care vor să viziteze Veneția. Din fericire, există și variante mai accesibile, tot în Italia, unde turiștii pot avea parte de o experiență plăcută.

La aproximativ 30 de kilometri de Veneția, în regiunea Veneto, se află orașul italian Treviso, care mai este cunoscut și ca “Mica Veneție”. Acesta primește, în medie, 52.000 de turiști pe zi, iar vara chiar și 110.000 de turiști zilnic.

ADVERTISEMENT

Treviso este la numai 30 de minute cu trenul de Veneția, iar arhitectura de acolo este foarte asemănătoare cu cea din celebrul oraș, adică multe canale, notează Daily Mail.

Prețurile de cazare în Treviso sunt accesibile pentru turiști. De exemplul, o cameră de hotel costă, în medie, 89 de dolari pe noapte. În Veneția, prețul mediu este de 135 de dolari, arată site-ul Budget Your Trip.

ADVERTISEMENT

Ce obiective turistice poți vizita în Treviso

Orașul Treviso are, la fel ca Veneția, propriile canale spectaculoase. Râurile Sile și Botteniga, astfel că formează Canale dei Buranelli. De asemenea, turiștii au posibilitatea de a vizita diverse obiective turistice.

Piațetele sunt renumite în Veneția, dar și Treviso are câteva, precum Piazza dei Signori, care e și cea mai vizitată. Aceasta datează încă din secolul al XIII-lea și e înconjurată de clădiri istorice, cum ar fi Palazzo dei Trecento și Palazzo del Podesta. Dacă ajungi în acest oraș, mai poți vizita și Piazza San Vito și Piazza del Duomo.

ADVERTISEMENT

Fontana Delle Tette este o copie realizată în 1989, după cea originală, care a fost dăruită Veneției în 1559, pentru a celebra sfârșitul secetei. În clădirea Loggia dei Cavalieri din oraș se află originalul, iar pe Calle del Podesta, o stradă îngustă din Piazza dei Signori, se află cea nouă.

Un alt obiectiv turistic important este Catedrala Sfântului Apostol Petru, un edificiu romano-catolic ce datează din secolul al VI-lea. În interior se află pictura “Buna Vestire Malchiostro”, realizată de artistul Țițian.

În orașul aflat aproape de Veneția există și alte catedrale pe care turiștii le pot vizita. Printre ele se numără Chiesa di San Nicolo și Chiesa di San Francesco.

ADVERTISEMENT