Sport

Ianis Hagi a anunțat din Spania obiectivul României la EURO 2024: „Nu ne aruncăm”

Ianis Hagi a anunțat obiectivul realist al României la EURO 2024. Internaționalul român nu se teme de niciun adversar de la turneul final.
05.02.2024 | 17:33
Ianis Hagi a anuntat din Spania obiectivul Romaniei la EURO 2024 Nu ne aruncam
Ianis Hagi a anunțat care este primul obiectiv al României la Euro 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României este cu gândul la Campionatul European 2024 care va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie. Ianis Hagi, împrumutat de Rangers la Alaves, a anunțat care este obiectivul selecționatei lui Edi Iordănescu la turneul final din Germania. „Tricolorii” țintesc în primă fază ieșirea din grupe.

Ianis Hagi a anunțat din Spania obiectivul României la EURO 2024: „Nu ne aruncăm”

Echipa națională de fotbal a României a revenit la un turneu final după o pauză de opt ani. Naționala pregătită de Edi Iordănescu a fost repartizată în Grupa E la Euro 2024 alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Israel, Bosnia și Herțegovina, Ucraina și Islanda).

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a fost unul dintre jucătorii pe care Edi Iordănescu s-a bazat în calificările la EURO 2024. Fiul lui Gică Hagi nu a fost convocat la debutul în preliminariile turneului final, iar decizia lui Edi Iordănescu a fost urmată de un scandal monstru în fotbalul românesc.

Ulterior, Hagi Jr. a jucat în 7 din cele 8 meciuri rămase din preliminariile Euro 2024, unde România a terminat pe primul loc în grupă. Mijlocașul lui Alaves trage tare pentru a prinde lotul care face deplasarea în Germania.

ADVERTISEMENT

“Obiectivul nostru este să ieșim din grupe. Nu ne aruncăm acum la obiective mărețe, chiar dacă încrederea în grup și între noi este una imensă. Curajul, la fel, îl avem foarte, foarte mare”, a declarat Ianis Hagi, pentru Digi Sport.

„Mergem să ne luptăm de la egal la egal cu orice echipă”

Ianis Hagi nu se teme înainte de Euro 2024. Mijlocașul ofensiv, care a adunat 30 de apariții și 4 goluri sub „tricolor”, consideră că naționala lui Edi Iordănescu se poate confrunta fără probleme cu orice alt adversar.

ADVERTISEMENT

„Mergem acolo să ne luptăm de la egal la egal cu orice echipă. Realist este să ieșim din grupe, pentru că putem. Ținem mereu legătura, avem grupul nostru de jucători”, a mai spus Ianis Hagi.

România va debuta la Euro 2024 împotriva câștigătoarei play-off-ului B care se va stabili în urma barajului din martie. Primul duel al „tricolorilor” din Germania va avea loc pe 17 iunie, ora 16:00, la Munchen.

ADVERTISEMENT

Ulterior, „tricolorii” o vor înfrunta pe Belgia, la Koln, pe 22 iunie, ora 22:00. Belgienii sunt favoriți la câștigarea grupei E. În ultima etapă a fazei grupelor, naționala României va da piept cu Slovacia, la Frankfurt, 26 iunie, ora 19:00.

ADVERTISEMENT