Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ianis Hagi, folosit pe postul greșit în naționala României?! “Îl distrugi!”

Cornel Dinu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre faptul că selecționerul naționalei României l-a folosit pe Ianis Hagi pe un post cu care nu este familiarizat.
14.10.2023 | 11:36
Ianis Hagi folosit pe postul gresit in nationala Romaniei Il distrugi
Cornel Dinu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre faptul că selecționerul naționalei României l-a folosit pe Ianis Hagi pe un post cu care nu este familiarizat. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Silviu Ilie, campion al României alături de Oțelul Galați și fotbalist cu trei selecții la prima reprezentativă în amicalele cu Italia, Ucraina și Cipru din 2010 și 2011, nu înțelege ce caută fiul lui Gică Hagi la lot.

Edi Iordănescu i-a greșit postul lui Ianis Hagi la naționala României

Intrat prin telefon cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Cornel Dinu a analizat din punct de vedere tactic jocul naționalei României din partida cu Belarus, scor 0-0, și consideră că Edi Iordănescu a greșit când l-a băgat pe Ianis Hagi pe post de atacant stânga.

ADVERTISEMENT

”Hagi a avut-o pe aia cu pieptul când a dat afară. O inadvertență totală, nu l-am văzut niciodată pe Hagi jucând în partea stângă. Și l-a băgat în partea stângă să joace ca eu știu ce, mai mult ca fente. Îl distrugi.

Nu are ce să caute acolo, îl anulezi nu numai pe el, ci și capacitatea ofensivă a echipei, pentru că nu poate să dea randament acolo. El a fost un jucător care 80% cât a jucat la Viitorul a făcut-o în spatele vârfului în sistem romb sau într-un fel de atacant din partea dreaptă, deschizându-și ca și taică-su pe piciorul stâng.

ADVERTISEMENT

Deci din nou noi am greșit vreo 4-5 așezări care sunt decisive la o echipă care biata de ea nu știe decât să se apere neavând nici măcar Katiușa cu ea”, a declarat Dinu, după meciul de la Budapesta.

Terenul prost nu a fost un dezavantaj

Fostul selecționer este de părere că terenul greu nu a fost piedică importantă pentru naționala României și a reclamat absențele din echipă a unor jucători creativi precum Darius Olaru sau Tudor Băluță.

ADVERTISEMENT

”Iar apoi s-a tot făcut discuție despre terenul ăsta care a fost impracticabil. Nu, terenul nu era denivelat, în anumite porțiuni, noi știm că am mai jucat și noi, de la soare, de la cine știe ce probleme de îngrășământ, de la migratoare care vin și ciugulesc iarba, era ars.

Dar mingea nu sărea, nu crea niciun fel de impedimente. Aici îți trebuie însă niște mijlocași creativi, cum noi îl avem pe Olaru, îl avem pe Băluță de la Farul care e într-o formă foarte bună”, a spus Cornel Dinu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Edi Iordănescu, alegere greșită cu Ianis Hagi

ADVERTISEMENT