Sport

Ianis Hagi, optimism debordant înaintea meciurilor cu Kosovo și Elveția: ”Cu două victorii ne vom bate acolo sus”. Video

Ianis Hagi a revenit în lotul naționalei pentru întâlnirile cu Kosovo și Elveția și crede că șase puncte din aceste jocuri le-a ușura misiunea ”tricolorilor” pentru Euro 2024.
14.06.2023 | 16:19
Ianis Hagi optimism debordant inaintea meciurilor cu Kosovo si Elvetia Cu doua victorii ne vom bate acolo sus Video
Ianis Hagi a revenit în lotul naționalei pentru întâlnirile cu Kosovo și Elveția și crede că șase puncte din aceste jocuri le-a ușura misiunea ”tricolorilor” pentru Euro 2024. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Mijlocașul lui Rangers, care a ratat startul campaniei de calificare deoarece abia revenise pe gazon după o accidentare care l-a făcut indisponibil timp de un an, este asul din mâneca selecționerului Edi Iordănescu.

Ce așteptări are Ianis Hagi de la partidele cu Kosovo și Elveția

Revenit printre ”tricolori”, Ianis Hagi a făcut o analiză a meciurilor pe care naționala României le va juca în deplasare cu Kosovo și Elveția și a ținut să precizeze că cele șase puncte din startul campaniei sunt extrem de importante.

ADVERTISEMENT

”Mi-a fost dor de sentimentul de responsabilitate pe care îl am când mă aflu la lotul național, mă simt pregătit să dau totul. Avem toți același obiectiv, am găsit un grup unit, dornic și motivat să facă performanță!

A fost dificil să văd primele meciuri la televizor, ca de fiecare dată când n-am putut să fac parte din lot. În martie, colegii mei au făcut o treabă foarte bună, au obținut șase puncte din șase. La început de campanie se vor analiza mereu micile detalii, cum, cât jucăm, dacă am dominat. Dar important e ca orice campanie să fie începută cu șase puncte.

ADVERTISEMENT

Cu două victorii, ne vom bate acolo sus, dar n-ar fi corect să vorbim dinainte. Trebuie să ne concentrăm pe primul meci, pe antrenamentele de până la meciul cu Kosovo. Avem mai mult timp decât de obicei, iar asta e un avantaj”, a declarat Ianis Hagi, într-un interviu pentru FRF.TV.

Mesajul lui Ianis Hagi pentru naționala U21

În aceeași intervenție, mijlocașul lui Rangers a vorbit despre șansele naționalei U21 la turneul final al Campionatului European din această vară, dar și de performanța uriașă realizată de tatăl său care a câștigat titlul în SuperLiga cu Farul.

ADVERTISEMENT

”Naționala noastră are nevoie de unitate, încredere, curaj, sunt cele mai importante aspecte. O țară întreagă îi va susține, vor juca cu stadionul plin, trebuie să folosească acest avantaj. Li se poate schimba cariera, viața. Dar asta nu trebuie să fie o presiune, ci un privilegiu că au ajuns în această postură, să-și demonstreze calitățile cu cei mai buni din Europa.

Când am vorbit vara trecută cu tata la telefon și mi-a spus despre transferurile pe care vrea să le facă la Farul, i-am spus că sigur vrea să se lupte la titlu. A avut oportunități, a putut să transfere jucătorii pe care i-a transferat. Știam că se va bate la titlu”, a spus Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Edi Iordănescu vor juca în primul meci al acestui calup la Priștina, împotriva reprezentativei statului Kosovo. Partida este programată vineri, 16 iunie, de la ora ora 21:45, pe stadionul Fadil Vokrri și va fi transmisă în direct de Antena 1.

Trei zile mai târziu, ”tricolorii” vor evolua pe Swissporarena din Lucerna, în fața principalei favorite a grupei, Elveția. Întâlnirea se va desfășura tot de la ora 21:45 și va putea fi urmărită în direct pe Prima TV.

ADVERTISEMENT
Tags: