Fotbal international

Ianis Hagi va fi împrumutat la Glasgow Rangers, echipă antrenată de Steven Gerrard. Primele reacții ale fanilor scoțieni: ”Va fi decisiv în lupta pentru titlu!” + jucătorul a ajuns în Scoția. VIDEO

Ianis Hagi va fi imprumutat la Glasgow Rangers echipa antrenata de Steven Gerrard Primele reactii ale fanilor scotieni Va fi decisiv in lupta pentru titlu  jucatorul a ajuns in Scotia VIDEO
ADVERTISEMENT

După aventurile ratate la Fiorentina și, de curând, la Genk, fiul lui Gică Hagi, Ianis, se pregătește de o nouă aventură în străinătate. Conform presei din Belgia, fotbalistul de 21 de ani va fi împrumutat de campioana din Jupiler League în Scoția, la Glasgow Rangers.

Ianis Hagi, împrumutat la Glasgow Rangers, echipă antrenată de Steven Gerrard

UPDATE, 30 ianuarie, ora 19:20 / Ianis Hagi a ajuns în Scoția, unde va ajunge la Glasgow Rangers, formație antrenată de Steven Gerard.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 30 ianuarie, 15:49. În ciuda faptului că Ianis Hagi nu vine după evoluții deosebite la Genk, fanii celor de la Glasgow Rangers sunt încântați de viitorul transfer de la echipa lui Steven Gerrard.

Iată câteva dintre reacțiile fanilor după apariția informațiilor legate de împrumutul acestuia în Scoția:

ADVERTISEMENT
  • ”Cu siguranță Ianis Hagi este un jucător perfect stilului nostru. Ar fi cea mai tare afacere a clubului nostru”
  • ”Nu credeam niciodată că Ianis va ajunge la noi. Rangers și-a luat un mare talent”
  • ”Ianis Hagi e un jucător care poate fi decisiv în lupta pentru titlu. Puțini realizează importanța acestui transfer”
  • ”Este peste toate transferurile noastre din acest sezon”
  • ”A fost excelent în meciul cu Anglia de la Euro U21. O mutare de excepție”

UPDATE, 30 ianuarie, 15:30. Site-ul HLN News, Ianis Hagi va fi împrumutat de Genk la gruparea din prima ligă a Scoției, Glasgow Rangers, până la finalul acestui sezon. La campioana Belgiei, fiul ”Regelui” a jucat din ce în ce mai puțin, iar în ultimele meciuri din campionat nu a fost inclus nici măcar în lot de antrenorul Hannes Wolf.

ADVERTISEMENT

Belgienii mai notează că Ianis Hagi va ajunge joi la Glasgow pentru vizita medicală. La finalul celor șase luni de împrumut, Glasgow va avea și o opțiune de transfer definitiv pentru Ianis. Hagi mai are contract cu Genk până în 2024.

Ianis Hagi va lupta la titlu în Scoția alături de Glasgow Rangers, echipa antrenată de legenda lui Liverpool, Steven Gerrard. După 23 de etape, viitoarea echipă a lui Ianis e pe locul 2 în campionat, cu 56 de puncte, la 5 de liderul Celtic.

ADVERTISEMENT
  • 4.000.000 de euro a plătit Genk pentru transferul lui Ianis Hagi de la Viitorul Constanța.
  • 3 goluri în 19 meciuri oficiale jucate în toate competițiile are Hagi la Genk
  • 6.000.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform Transfermarkt

ȘTIREA INIȚIALĂ

”Nu doar Sander Berge o va părăsi pe Genk, ci și Ianis Hagi, care va ajunge în campionatul Olandei. Internaționalul român a dispărut complet de când Hannes Wolf a fost instalat în funcția de antrenor al lui Genk”, scrie presa belgiană despre plecarea lui Ianis Hagi de la Genk.

”Săptămâna trecută n-a fost nici măcar inclus în lotul pentru meciul cu Gent. Din acest motiv Hagi, care vrea sa ia parte la Jocurile Olimpice, a cerut să fie cedat, iar Genk a ajuns la o înțelegere cu un club din Olanda, pe care încă nu-l știm”, a notat publicația belgiană Het Nieuwsblad.

Ianis Hagi a adus 6.000.000 de euro în conturile Viitorului

Ianis Hagi este la a doua aventură în străinătate, după perioada petrecută la Fiorentina. Fotbalistul de 21 de ani a adus, până în prezent, 6.000.000 de euro în conturile Viitorului. În iulie 2016, mijlocaşul ofensiv a fost cumpărat de Fiorentina, italienii plătind 2.000.000 de euro în schimbul transferului.

Revenit în România după nici doi ani, când Viitorul a plătit 2.800.000 de euro pentru a-l răscumpăra, Ianis Hagi a ajuns la Genk în vara anului trecut. Dobrogenii au încasat 4.000.000 de euro în urma transferului la campioana Belgiei.

Ianis, dorit de Gigi Becali la FCSB

Gigi Becali a vorbit despre situaţia lui Ianis Hagi la Genk, care a bifat 718 minute în cele 19 meciuri jucate pentru campioana Belgiei. Patronul ”roș-albaștrilor” a susţinut că ar fi interesat să-l aducă la FCSB sub formă de împrumut.

Nu este prima oară când Gigi Becali vorbeşte în termeni laudativi despre Ianis Hagi. La finalul anului trecut, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul de pe Aleea Alexandru, patronul vicecampioanei României spunea că este sigur că fiul lui Gică Hagi va creşte foarte mult în următorii doi ani.

Mutu, promisiune pentru Ianis

În urmă cu câteva zile, Gică Hagi a declarat că Ianis a impresionat pe toată lumea la Genk și că mai trebuie doar să-i demonstreze și antrenorului că merită să fie titular în echipa belgienilor.

Noul selecționer al echipei naționale de tineret, Adrian Mutu, i-a promis lui Ianis Hagi, că în cazul în care nu va fi convocat de Mirel Rădoi la prima reprezentativă, îl va aduce la formația U21 chiar dacă nu va fi titular la Genk.

ADVERTISEMENT