Sport

Pandemia dă peste cap campionatul Scoției! Pauză mai scurtă pentru Ianis Hagi. Când va avea loc derby-ul cu Celtic

În contextul noilor măsuri anunțate de autorități, cluburile din Scoția au decis să devanseze cu o săptămână pauza de iarnă. De asemenea, derby-ul Celtic - Rangers a fost reprogramat
23.12.2021 | 12:01
Pandemia da peste cap campionatul Scotiei Pauza mai scurta pentru Ianis Hagi Cand va avea loc derbyul cu Celtic
ADVERTISEMENT

Având în vedere că Omicron, noua variantă a virusului SARS – CoV-2 a devenit deja dominantă în Scoția, premierul scoțian Nicola Sturgeon a anunțat o nouă serie de măsuri care vizează inclusiv competițiile sportive. Mai precis, timp de trei săptămâni, începând cu 26 decembrie, la evenimentele publice din aer liber nu vor putea participa mai mult de 500 de spectatori, în timp ce în spațiile închise vor avea acces doar 100 de persoane în picioare sau 200 așezate.

Decizie de ultimă oră în campionatul Scoției. Ianis Hagi va avea o pauză mai scurtă

În aceste condiții, cluburile au decis ca pauza de iarnă (programată inițial între 3 și 26 ianuarie) să înceapă imediat după tradiționala etapă de „Boxing Day” și să se încheie pe 17 ianaurie. Cu alte cuvinte, Ianis Hagi va avea parte de o vacanță mai scurtă decât în mod obișnuit.

ADVERTISEMENT

În a doua zi de Crăciun, Rangers va primi vizita celor de la St. Mirren. De asemenea, s-a decis ca mult așteptatul „Old Firm” – așa cum este numit derby-ul cu rivala Celtic – să aibă loc anul viitor, pe 2 februarie, la 21:45.

Am avertizat cluburile că orice amânare ar creşte riscul de dezorganizare viitoare din cauza unui calendar deja congestionat. Totodată, majoritatea a preferat să decaleze meciurile prevăzute cu ocazia sărbătorilor de sfârşit de an, pentru a avea o şansă de a le disputa în faţa suporterilor, odată ce perioada de restricţii de trei săptămâni va trece”, a anunțat Neil Doncaster, directorul executiv al Ligii de fotbal scoţiene (SPFL).

ADVERTISEMENT

Se pregătește plecarea lui Ianis Hagi? Rangers i-a găsit înlocuitor

Dorit de cluburi mult mai importante precum Sevilla, Lyon sau Aston Villa, Ianis Hagi poate pleca de la Rangers chiar în această iarnă. Un indiciu în plus îl constituie faptul că scoțienii au pus deja ochii pe jucătorul care ar urma să-l înlocuiască.

Este vorba despre Andreas Skov Olsen (21 de ani), de la Bologna, un internațional danez cu nu mai puțin de 54 de goluri și 67 de meciuri oficiale în Serie A. Datorită stilului său de joc, tot mai mulți specialiști din lumea fotbalului îl compară cu legendarul Arjen Robben.

ADVERTISEMENT

Precedentul van Dijk: „E pur și simplu felul în care merge lumea astăzi”

Un alt motiv al posibilei despărțiri de fiul „Regelui” ar putea fi dat de strategia de autofinanțare a lui Rangers, pe modelul eternei rivale Celtic. Cum avea mare nevoie de bani, aceasta a decis în 2015 să-l vândă pe olandezul Virgil van Dijk, ajuns între timp unul dintre cei mai buni fundași din lume, la Southampton, în schimbul a 16 milioane de euro.

Rangers trebuie să vândă jucători ca el pentru a fi autosustenabilă. Asta a fost valabil și pentru Celtic, nu doar pentru Rangers.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă sunt niște giganți în Scoția și binecunoscuți în Europa, am văzut de-a lungul anilor că cei de la Celtic aleg mereu să facă profit cu cei mai buni jucători ai lor.

Procesul de recrutare este crucial pentru ei și la fel e la Rangers. Îi cumpără, îi educă, îi cresc – dar când e timpul potrivit, îi vând mai departe. Fix așa s-a întâmplat și cu van Dijk la Celtic.

E pur și simplu felul în care merge lumea astăzi. Banii vorbesc și dacă te numești Rangers sau Celtic, pur și simplu ele nu pot concura cu echipele din Premier League în acest moment”, a explicat analistul sportiv Noel Whelan.

ADVERTISEMENT
Tags: