Fotbal intern

Ianis Hagi vrea tricoul cu numărul 10 la națională: ”Ăsta e rolul meu”

08.10.2019 | 08:36
Ianis Hagi a anunțat că vrea tricoul cu numărul 10 la echipa națională a României
ADVERTISEMENT

Mijlocașul formației RC Genk, Ianis Hagi, a anunțat că vrea tricoul cu numărul 10 la echipa națională a României. ”Tricolorii” vor întâlni reprezentativele Insulelor Feroe (sâmbătă, 12 octombrie) și Norvegiei (marți, 15 octombrie) în preliminariile Campionatului European din 2020.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,82 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul Insulele Feroe– România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi vrea tricoul cu numărul 10 la națională: ”Îmi doresc asta”

Întrebat de jurnaliști la revenirea în țară pentru reunirea ”tricolorilor” dacă își dorește să calce pe urmele tatălui său și să poarte tricoul cu numărul 10 la echipa națională, Ianis Hagi a răspuns tranșant: ”Îmi doresc și ăsta este rolul meu. Nu am de ce să mă ascund”. Jucătorul lui Genk are mari șanse să preia acest tricou în condițiile în care ultimii doi decari, Alexandru Maxim și Gheorghe Grozav, nu au fost convocați.

Ianis Hagi nu se gândește la spectacol în cele două partide care urmează pentru ”tricolori” și vrea ca echipa să câștige pentru a avea șanse de calificare la Euro 2020: ”Cu spectacol sau fără, contează la sfârşitul zilei doar punctele. Punctele ne califică, nu spectacolul. Normal că ne dorim să jucăm frumos şi normal că ne dorim să marcăm cât mai multe goluri şi să câştigăm ambele meciuri. Dar acum, dacă situaţia cere să câştigăm cu 1-0 sau 2-0, din două faze fixe, o vom face şi aşa”.

ADVERTISEMENT
Ianis Hagi în timpul unui antrenament al echipei naționale a României

”Cu spectatori era altceva, ne împingeau de la spate”

”Până la urmă, fotbalul se joacă pe teren. Chiar dacă nu este un stadion plin… normal că era altceva, ne ajutau din spate, dar, cum am spus şi data trecută, atâta timp cât suntem jucători de echipă naţională, jucători profesionişti, trebuie să ne facem treaba indiferent de situaţia meciului sau a terenului, cu suporteri sau fără”, a mai spus Ianis Hagi.

Fostul mijlocaș al Viitorului a vorbit și despre perioada bună de la Genk, formație pentru a marcat două goluri, ambele din penalty, la ultimul meci de campionat: ”Așa am simțit. Știam că dacă l-am bătut pe primul cu dreptul și merg să bat cu stângul, portarul nu se așteaptă. Am folosit acest avantaj. Mă simt bine. Încă sunt într-o perioadă de adaptare, chiar dacă am început să joc mai mult. Încă sunt la început, sunt conștient că poate pot fi și momente mai puțin bune în viitorul apropiat. Mă aștept la acest lucru pentru că este un campionat diferit. E altă viață, trebuie să te adaptezi. Comunic cu staff-ul , comunic cu antrenorul, și el comunică cu mine”.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a României va întâlni Insulele Feroe în deplasare sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, în preliminariile Campionatului European din 2020, urmând ca trei zile mai târziu să joace pe Arena Națională, de la ora 21:45, fără spectatori, împotriva Norvegiei. Ambele întâlniri vor fi transmise în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK.