News

Iarnă nucleară și 85 de milioane de morți. Scenariul teribil al unui război nuclear Rusia-NATO

O simulare NATO a unui război nuclear cu Rusia a scos la iveală concluzii dramatice. Vor fi afecte catastrofale și vor muri zeci de milioane de oameni în doar câteva minute.
17.03.2024 | 21:44
Iarna nucleara si 85 de milioane de morti Scenariul teribil al unui razboi nuclear RusiaNATO
În cazul unui război nuclear în Europa, zeci de milioane de persoane vor muri în doar câteva minute / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Scenariul propus de americani pentru o confruntare nucleară Rusia-NATO provoacă fiori reci. La sfârșitul anului 2022, pe fondul războiului din Ucraina, s-a realizat o astfel de simulare.

Estimări sinistre: ce pierderi vor fi în cazul unui război nuclear între NATO și Rusia

Potrivit scenariului analizat, o rachetă nucleară este lansată de Rusia pe teritoriul unui stat NATO, mai precis la granița Poloniei cu Germania. Drept răspuns, NATO trimite un focos nuclear către Kalinigrad.

ADVERTISEMENT

Primele două bombe atomice care ar exploda pe teritoriul Europei ar avea consecințe imediate asupra mediului, însă acestea nu vor determina schimbări globale.

Nu același lucru se poate spune și despre o eventuală continuare a conflictului, cu sute de focoase lansate reciproc. În doar câteva ore, pierderile directe vor ajunge la 2,6 milioane de oameni, însă numărul total al victimelor ar putea fi mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Scenariul cel mai negru, în care se folosesc masiv focoase nucleare, s-ar solda cu 85 de milioane de victime în primele 45 de minute.

În această situație, Europa, Rusia și Nordul Americii vor fi acoperite de un fum dens, care va acoperi complet soarele.

ADVERTISEMENT

La final, nimeni nu va supraviețui unui război nuclear

Efectele ar fi dramatice, implicând explozii, incendii și radiații. Lipsa soarelui ar provoca o iarnă nucleară, cu porțiuni mari de pământ care vor rămâne reci și întunecate.

Statele Unite au pregătite mai multe planuri de intervenție în cazul unui atac nuclear din partea Rusiei. Răspunsul ar fi un contraatac masiv care ar implica trupe ale forțelor speciale, avioane de vânătoare, atacuri cibernetice și submarine nucleare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, SUA ar lovi de pe continent, din aer și de pe mare cu rachete interbalistice. Țintele are fi cele mai importante 200 de orașe rusești.

Potrivit estimărilor, 45 de milioane de ruși ar fi uciși în primele 45 de minute, iar alte 56 de milioane ar deceda în săptămânile următoare, din cauza rănilor sau a radiaților, potrivit Digi24.

Un război nuclear în care s-ar folosi la maxim capacitățile celor două superputeri ar duce la distrugerea planetei.

ADVERTISEMENT
Tags: