Life

Idei pachețel grădiniță. Ieftin, gustos și rapid

Idei pentru pachețelul celui mic de la grădiniță. Iată câteva sugestii de preparate pe care să le pui copilului în ghiozdan.
28.02.2024 | 15:30
Idei pachetel gradinita Ieftin gustos si rapid
Idei pachețel grădiniță. Ce le puteți pune celor mici în ghiozdănele. sursa foto: freepik, colaj: fanatik
ADVERTISEMENT

Pachetul pentru grădiniță al celui mic poate constitui o mare bătaie de cap pentru părinți. Se întâmplă de multe ori ca aceștia să fie în pană de idei și să nu știe ce să le mai pună de mâncare copiilor în ghiozdănele. Dacă vă confruntați cu o asemenea situație, vă invităm să descoperiți în rândurile următoare câteva idei pentru pachețelul copiilor la grădiniță. Iată ce ar trebui să consume zilnic un copil!

Cele mai bune idei de pachețel pentru grădiniță

Zilnic, mamele își fac griji în privința pachețelului pe care trebuie să-l pună copilului la grădiniță. Gustarea celui mic trebuie să-i dea energie. De asemenea, să-i asigure valorile nutritive esențiale. Și să nu conțină grăsimi nesănătoase, să fie gustoasă, sățioasă și ușor de servit.

ADVERTISEMENT

De regulă, micuții primesc la grădiniță clasicele sandwich-uri, pentru că se pregătesc și se împachetează destul de ușor. Pentru a veni în ajutorul tuturor mamelor, astăzi le propunem mai multe idei de pachețel pentru grădiniță. Aceste gustări includ preparate dulci, cât și sărate, care cu siguranță îi va încânta pe copii! În plus, nici nu veți cheltui o avere pentru prepararea lor.

Puteți pregăti sandwich-uri gustoase și arătoase, care vor fi pe placul oricărui copil. Așadar, la pachețelul pentru grădiniță puteți adăuga următoarele gustări. Nu vă vor da mari bătăi de cap:

ADVERTISEMENT
  • sandwich cu somon afumat și avocado – se iau două felii de pâine integrală, se ung cu avocado pasat și se adaugă felii de somon afumat, castraveți și un strop de lămâie.
  • sandwich cu ou ochi și legume – se fac două găuri într-o felie de pâine integrală și se prăjesc două ouă de prepeliță. Se adaugă și roșii, ardei și frunze de salată verde.
  • sandwich cu hummus, roșii și castraveți – feliile de pâine integrală se ung cu hummus și se pun felii de roșii și castraveți.
  • sandwich cu piept de pui la grătar și legume – pieptul de pui la grătar se taie în fâșii subțiri și se pun pe feliile de pâine integrală, alături de ardei, ceapă verde sau roșii.

Pe lângă gustările prezentate mai sus, în pachețelul copiilor la grădiniță nu trebuie să lipsească o sticlă cu apă. Cei mici sunt mai predispuși la deshidratare, în orice perioadă a anului. Drept urmare, părinții trebuie să se asigure că aceștia beau suficientă apă. Copiii cu vârstele între 4 și 8 ani trebuie să bea 5 căni zilnic.

ADVERTISEMENT

Ce le punem dulce copiilor la grădiniță

Cei mici trebuie să aibă în pachețel la grădiniță și gustări dulci. În afară de fructe, le puteți adăuga și câteva gustări dulci. Dacă ați rămas în pană de idei, puteți opta pentru batoanele proteice. Acestea sunt o opțiune sănătoasă și hrănitoare pentru cei mici.

În plus, pachețelul de la grădiniță al copiilor poate conține și fructe uscate cu nuci. Sunt o sursă bună de proteine și grăsimi sănătoase. Și bananele cu unt și arahide pot fi o gustare ideală pentru cei mici. Mai mult de atât, dacă aveți timp, le puteți prepara celor mici plăcinte cu mere, dovleac, cu iaurte și fructe, clătite sau brioșe dulci.

ADVERTISEMENT

Ce pot mânca sărat la grădiniță

Dacă cel mic nu vrea să mănânce sandwich-uri la grădiniță, puteți opta pentru alte preparate sărate pe care să i le puneți la pachețel. Mai jos am făcut o selecție a gustărilor. Cei mici le pot savura în timpul zilei. Spre exemplu:

  • Clătite cu cașcaval și frunze de babyspanac/rucola – Se bat două ouă, cu puțin ulei, un praf de sare și 250 ml lapte și făină. Se face un aluat ca de clătite și se prăjesc pe fiecare parte. După ce sunt gata, fiecare clătită se umple cu cașcaval și rucola sau babyspanac și se împăturesc.
  • Ouă de prepeliță fierte cu pâine integrală și bastonașe de morcov crud – Acestea sunt ideal ca și gustare la grădiniță, pentru că sunt mai mici și mai simplu de mâncat.
  • Brioșe cu cașcaval cu fâșii de ardei kapia/roșii cherry – Pentru acestea aveți nevoie de 2 ouă, 4 linguri smântână, 1 lingură ulei sau 50 gr unt, 100 gr cașcaval ras, făină, sare și piper. Se amestecă toate și se dau la cuptor la 180 de grade, aproximativ 35 min. Se poate adăuga parmezan deasupra lor.
  • Cubulețe de brânză și crackers din cereale integrale  – Acestea sunt o sursă bună de proteine și calciu și constituie o gustare ideală pentru copii.
  • Pizza cu blat subțire și legume – Este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru copiii care merg la grădiniță. Puteți adăuga pe pizza ce ingrediente preferă cel mic.
ADVERTISEMENT
Tags: