Sport

Idolul peluzelor din Ghencea visează la echipa națională, din Liga 2 și la 34 de ani: ”Nu înseamnă că pe viitor nu pot să revin!”

Unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria Stelei a ajuns să joace în Liga 2. Cu toate acestea, visează să se numere printre „tricolorii” lui Edi Iordănescu.
15.09.2022 | 11:40
Idolul peluzelor din Ghencea viseaza la echipa nationala din Liga 2 si la 34 de ani Nu inseamna ca pe viitor nu pot sa revin
Idolul peluzelor din Ghencea visează la echipa națională, din Liga 2 și la 34 de ani: ”Nu înseamnă că pe viitor nu pot să revin!”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ajuns la 34 de ani, Raul Rusescu, jucător care are în palmares trei titluri de campion, cu Unirea Urziceni și FCSB, evoluează în actuala stagiune pentru Concordia Chiajna. N-a renunțat însă la ideea de a mai juca pentru echipa reprezentativă. Iar pe termen mediu își propune o carieră de antrenor.

”Realitatea te lovește uneori”, recunoaște, tranșant, Raul Rusescu

Raul Rusescu a ”explodat” la Unirea Urziceni, câștigând și titlul în stagiunea 2008-09. Iar în stagiunea următoare a contribuit la locul secund. Plus prestația notabilă, cu 8 puncte, a echipei antrenate de Dan Petrescu în grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

A trecut apoi la echipa patronată de Gigi Becali, în 2011. Și a debutat cu gol, contra Mioveniului. Avea să devină eroul fanilor după dubla contra lui Dinamo, din 5 decembrie 2011. Un succes care punea capăt unei perioade de 7 ani în care echipa sa nu câștigase Eternul Derby.

Două titluri de campion, golul contra lui Chelsea, dintr-un penalty obținut tot de el, sunt repere ale prezenței sale la echipa bucureșteană.

ADVERTISEMENT

La națională, Raul Rusescu a strâns nouă selecții și a înscris un gol. În acel 1-1 cu Ungaria, din octombrie 2014, meci contând pentru preliminariile Euro 2016.

Și, chiar dacă n-a mai evoluat pentru prima reprezentativă din 2016, iar acum a ajuns să joace în liga secundă, pentru Concordia Chiajna, n-a renunțat la visul de a reveni în prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

”Realitatea te loveşte uneori. Vara asta nu am avut nicio ofertă din fotbalul românesc. Asta nu înseamnă că pe viitor nu pot să revin la echipa natională”, a spus Raul Rusescu, pentru Antena Sport.

Este însă conștient că un astfel de scenariu este un vis frumos. Și, recunoaște că un obiectiv mult mai realist este cel de a deveni antrenor.

ADVERTISEMENT

”Eu, personal, la momentul acesta, mă văd ca fiind antrenor”, a spus el, pentru sursa amintită. Și, desigur, va folosi experiența sa la gruparea din Chiajna pentru a strânge noi repere necesare pentru o astfel de poziție.

  • 21 de goluri a marcat Raul Rusescu în sezonul 2012-2013, când a câștigat titlul de golgheter al campionatului
ADVERTISEMENT