Sport

Schimbare de antrenor în SuperLiga! Patronul a luat decizia: “Am dat telefoane azi!”

Valeriu Iftime a declarat că va aduce un antrenor cu licenţă Pro la FC Botoşani, în condiţiile în care Marius Croitoru nu este lăsat să antreneze. Tehnicianul va rămâne în cadrul clubului.
15.08.2023 | 17:27
Schimbare de antrenor in SuperLiga Patronul a luat decizia Am dat telefoane azi
Toni Petrea şi Marius Croitoru. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
15-08-2023
14:33

Valeriu Iftime anunţă un nou antrenor la FC Botoşani: "Am dat niște telefoane!"

Valeriu Iftime a anunţat că FC Botoşani va avea un nou antrenor. Marius Croitoru va rămâne în cadrul clubului, dar va fi adus un tehnician cu licenţă Pro: 

„Nu avem antrenor. Marius nu poate fi antrenor, nu a fost lăsat să fie antrenor. Regula pe care o are acum Federația, că un antrenor secund nu are voie să se ridice de pe bancă, să comenteze, să spună nimic… pur și simplu nu am antrenor. El nu este lăsat să fie antrenor!

Sută la sută numesc un alt antrenor. Am vorbit cu Marius. Nu are cum, să stea un an de zile și să-și facă școala. Rămâne la mine la club, să văd în ce poziție, consilier al meu sau un om care face ceva pentru fotbalul din Botoșani, pentru că are multe lucruri de spus, dar trebuie să-și facă școala.

Cumva… ne-a învins sistemul. S-a pus atât de tare pe noi încât dacă nu ai licență Pro nu ai cum să profesezi. Marius a fost continuu un om care i-a impulsionat de pe bancă pe jucători. Vă dați seama, stă pe bancă cu pastile.

Aseară mi-a spus: «Nu pot, nu sunt eu, nu am niciun fel de putere. Altfel joacă echipa la antrenament. Când intră pe teren își pierd reperele. Cumva cred că așteaptă să strig de pe margine și eu nu pot să o fac».

E greu să găsesc antrenor până etapa viitoare. Acum caut, echipa va rămâne pe mâinile celor 2 antrenori secunzi, Daniel Șchiopu și Andrei Patache, cu antrenor principal Mihai Ciobanu. Nu mă grăbesc acum, am dat niște telefoane abia astăzi.

Clar este că îmi trebuie antrenor cu licență Pro. Aș vrea să vorbesc săptămâna viitoare cu câțiva antrenori, să văd în ce condiții agreează o scurtă aventură la FC Botoșani”, a spus Iftime la Digisport

 

După eșecul suferit în meciul de pe Arcul de Triumf, moldovenii au ajuns pe ultimul loc în clasament cu doar 2 puncte. Trupa lui Marius Croitoru este singura fără victorie în actualul sezon.

Valeriu Iftime, ironic după Dinamo – FC Botoșani 1-0

La finalul întâlnirii Dinamo – FC Botoșani 1-0, din etapa a 5-a din SuperLiga, patronul Valeriu Iftime a vorbit despre valoarea scăzută a jucătorilor săi și consideră că ultimul loc este unul corect pentru ce joacă formația.

ADVERTISEMENT

”Merităm ultimul loc! La cât fotbal am produs anul acesta, mai mult nu pot comenta! Şi eu sunt vinovat, şi antrenorul. Cine poate fi vinovat, Ducan? Echipa Botoşaniului e o echipă slabă! În prima repriză am fost egali cu Dinamo, dar în repriza a doua…

Am adus şapte fotbalişti noi, dar noi jucăm cu aceiaşi oameni. E o situaţie grea, vedem ce vom face. Parcă suntem o echipă de Liga 2 trezită din somn. Nu îmi e frică de retrogradare, vorbim de echipă, de asumarea jocului, ceva nu merge.

ADVERTISEMENT

Noi am jucat un fotbal adormit. Am jucat un fotbal de doar dacă te bate nevasta te uiţi la meci”, a declarat Iftime, la Prima Sport, după ce înaintea jocului nici nu concepea să piardă în fața ”câinilor”.

Croitoru, în pericol de demitere

Patronul botoșănenilor i-a dat un ultimatum antrenorului Marius Croitoru. Acesta trebuie să obțină victoria în partida cu Oțelul Galați, din etapa a 6-a din SuperLiga, pentru a-și păstra postul.

ADVERTISEMENT

”Mă mai gândesc, voi vorbi cu Marius Croitoru să văd care e filosofia lui. În funcție de ce spun ei, dar dacă spun că e vina lui Mutombo sau Pius, nu mă încălzește nimic. Nu pot să spun că regret că am schimbat antrenorul. Am avut 5-6 jucători pe care i-am văzut la televizor cât aleargă și ce șmecherii fac și nu îi bagă în teren. Poate nu sunt pregătiți, nu știu.

Sper să ne revenim. Nu sunt deloc disperat. E o stare normală. Mai trebuie și să fie la cineva și pe ultimul loc. Uite că l-am luat noi. Trebuie să închidă și unul obloanele la casă. Asta nu înseamnă că plec acasă, ci să mă gândesc la cât pot face. Când dai milioane de euro și ești acolo… o să vedem, nu știu.

ADVERTISEMENT

E o seară proastă pe care trebuie să o țină minte Croitoru. Să văd ce explicație o să dea. Mai avem un meci, Oțelul e tare ca oțelul. Dacă pierd și cu Oțelul acasă, ce pot să fac? Spuneți dumneavoastră! Trebuie să schimb ceva. Jucătorii nu-i mai poți schimba, pentru că abia i-am adus”, a spus Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT