Sport

Iga Swiatek – Karolina Muchova 6-2, 5-7, 6-4 finala Roland Garros 2023. Liderul WTA a câștigat al treilea trofeu la Paris. Video

Iga Swiatek a câștigat turneul de la Roland Garros după finala împotriva Karolinei Muchova, scor 6-2, 5-7, 6-4. Este al treilea trofeu pentru poloneză la Paris.
10.06.2023 | 18:55
Iga Swiatek  Karolina Muchova 62 57 64 finala Roland Garros 2023 Liderul WTA a castigat al treilea trofeu la Paris Video
Iga Swiatek a câștigat trofeul de la Roland Garros după finala împotriva Karolinei Muchova. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
10-06-2023
13:12

Iga Swiatek - Karolina Muchova 6-2, 5-7, 6-4

Vezi toate fazele video aici.

6-2, 5-7, 6-4: Karolina Muchova a cedat sub presiune, iar Iga Swiatek și-a apărat cu succes trofeul de la Roland Garros. Liderul WTA a cucerit al treilea titlu la Paris și al patrulea trofeu de Grand Slam din carieră. 

6-2, 5-7, 5-4: Iga Swiatek a salvat o minge de break și a reușit să câștige pe propriul serviciu. Muchova va servi sub presiune.

6-2, 5-7, 3-4: Karolina Muchova a câștigat din nou pe serviciul Igăi Swiatek și se află la două game-uri de marele titlu. 

6-2, 5-7, 3-2: Iga Swiatek a trecut la conducere pentru prima oară în decisiv. Karolina Muchova va servi pentru a egala pe tabelă. 

6-2, 5-7, 2-2: Iga Swiatek leagă două game-uri consecutive și echilibrează pe tabelă. 

6-2, 5-7, 1-2: Iga Swiatek a punctat pentru prima oară pe tabelă în decisiv. 

6-2, 5-7, 0-2: Iga Swiatek nu există pe teren. Karolina Muchova a făcut al doilea game consecutiv la zero. 

6-2, 5-7, 0-1: Karolina Muchova a făcut break-ul în primul game al setului decisiv. Iga Swiatek greșește pe bandă rulantă. 

6-2, 5-7, 0-0: Karolina Muchova reușește să se impună pe propriul serviciu și să trimită finala în decisiv. Jucătoarea din Cehia a câștigat un punct după ce a scăpat racheta din mână. 

6-2, 5-6: Karolina Muchova va servi pentru a doua oară pentru a trimite finala în set decisiv. Iga Swiatek a făcut din nou un game modest pe serviciu. 

6-2, 5-5: Karolina Muchova nu își face serviciul, iar setul secund intră în prelungiri. 

6-2, 4-5: Karolina Muchova poate duce până la capăt o revenire incredibilă. Cehoaica a câștigat pentru a doua oară pe serviciul polonezei și va servi pentru a trimite finala în decisiv. 

6-2, 4-4: Setul secund se află sub semnul echilibrului. Karolina Muchova egalează cu serviciul.

6-2, 4-3: Iga Swiatek pune stop seriei cehoaicei cu un game câștigat la zero.

6-2, 3-3: Karolina Muchova leagă 3 game-uri consecutive și egalează situația în setul secund. 

6-2, 3-2: Karolina Muchova și-a ridicat nivelul de joc și a făcut break-ul. Jucătoarea din Cehia a avut lovituri de senzație. 

6-2, 3-1: Karolina Muchova punctează pentru prima oară în setul secund. Cehoaica a închis game-ul pe serviciu cu o lovitură norocoasă. 

6-2, 3-0: Iga Swiatek a confirmat break-ul și este tot mai aproape de un al treilea trofeu la Roland Garros. 

6-2, 2-0: Karolina Muchova a greșit două lovituri din poziții ideale, iar Iga Swiatek s-a desprins în setul secund. 

6-2, 1-0: Iga Swiatek pornește cu dreptul și în setul secund. Poloneza și-a făcut serviciul după un joc disputat. 

6-2, 0-0: Iga Swiatek a câștigat al doilea game la 0 pe propriul serviciu în acest set și s-a impus fără probleme în runda inaugurală. 

5-2: Iga Swiatek se impune pe propriul serviciu, iar Karolina Muchova va servi pentru a rămâne în primul set. 

4-2: Un alt game echilibrat este câștigat de această dată de Karolina Muchova. Cehoaica a salvat o minge de break.

4-1: Iga Swiatek câștigă un game extrem de echilibrat. Poloneza a salvat o minge de break și a reușit să se impună după un joc solid. 

3-1: Karolina Muchova își face serviciul și punctează pentru prima oară pe tabelă. 

3-0: Iga Swiatek câștigă la zero game-ul trei al partidei și se distanțează pe tabelă. 

2-0: Karolina Muchova face un game slab pe propriul serviciu, iar liderul mondial face break-ul.

1-0: Iga Swiatek își face lejer serviciul și trece la conducere pe tabelă. 

0-0: Iga Swiatek a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească. 


Iga Swiatek și Karolina Muchova se luptă în finala de la Roland Garros 2023. Este a doua întâlnire în circuitul WTA între cele două sportive. Meciul precedent a fost câștigat de sportiva din Cehia, scor 4-6, 6-1, 6-4 în 2019 pe zgura de la Praga. 

Cele două tenismene s-au întâlnit și într-un meci demonstrativ în 2020, iar victoria i-a revenit, de asemenea, cehoaicei. 

Meciul Iga Swiatek – Karolina Muchova are loc sâmbătă, 10 iunie, cu începere de la ora 16:00, în cadrul finalei feminine de la ediţia din acest a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, regalul pe zgură al fiecărui an şi totodată al doilea turneu de Grand Slam din seria de patru. Vor mai urma Wimbledon, pe iarbă şi US Open pe hard.

Unde se joacă meciul Iga Swiatek – Karolina Muchova

Confruntarea Iga Swiatek – Karolina Muchova se desfăşoară sâmbătă, 10 iunie, de la ora 16:00, pe principala arenă pe care au loc în fiecare an finalele Openului parizian pe zgură, Philipe Chatrier, în meciul pentru trofeu în competiţia feminină a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Poloneza joacă aici a treia finală, primele două fiind câştigate în timp ce Karolina Muchova a ajuns pentru prima dată în ultimul act al unui turneu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Ca de obicei, biletele pentru finalele de simplu, masculin şi feminin, au fost epuizate cu câteva săptămâni în urmă şi cele 14.00o de locuri ale arenei Phillipe Chatrier vor fi ocupate până la ultimul. Poloneza are mulţi susţinători compatrioţi din rândul celor stabiliţi în Franţa, în special în regiunea pariziană dar evoluţiile foarte bune ale cehoiacei i-au atras mulţi simpatizanţi.

Cine transmite la TV finala feminină de la Roland Garros 2023 Iga Swiatek – Karolina Muchova

Partida Iga Swiatek – Karolina Muchova se joacă sâmbătă, 10 iunie, de la ora 16:00, pe arena Philippe Chatrier din complexul de la Roland Garros, în finala feminină a turneuluii de Grand Slam de pe zgura pariziană şi va fi transmisă în direct şi în exclusivitate de postul Eurosport 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Există însă o mare problemă pentru ziua de sâmbătă în privinţa vremii de la Paris. Care, dacă ne luăm după estimările meteorologilor, nu anunţă deloc lucruri bune nici pentru jucătoare, nici pentru spectatori. Mai concret este prognozată o zi cu cer acoperit pe tot parcusul ei şi aşa ar urma să fie până luni, cu foarte probabile ploi scurte dar repezi în mai mutle reprize.

Cine sunt finalistele de la Roland Garros 2023, Iga Swiatek şi Karolina Muchova

Poloneza Iga Swiatek este liderul mondial. Are trei succese în turnee de Grand Slam la 21 de ani,  de două ori la Paris şi anul trecut la US Open. Iga este considerată de colegele ei din circuit drept o jucătoare cu caracteristici de bărbat, avânnd o forţă neobşnuită în lovituri şi fiind adepta schimburilot scurte şi rapide de mingii. Are deja 14 milioane de euro în conturi.

ADVERTISEMENT

Karolina Muchova este fiica unui fost fotbalist, Jozef Mucha şi de altfel are un frate, care a continuat tradiţia fotbalistică. Crescând într-un mediu sportiv era firesc să aleagă o disciplină spre care să se îndrepte şi la vârsta de 7 ani a făcut pentru prima dată cunoştinţă cu un teren de tenis, aflat în apropierea casei. S-a decis totuşi mai târziu, adică pe la 12-13 ani să facă tenis de performanţă, pentru că e bună perioadă de timp a fost atrasă şi de handbal. În cariera ei profesionistă, presărată şi cu destule momente neplăcute, cauzate de accidentări, a obţinut un singur titlu WTA, în Coreea de Sud şi a ajuns până în faza sferturilor de finală de două ori la Wimbledon şi în semiifnală la Australian Open.

Cote la pariuri la finala feminină de la Roland Garros, Iga Swiatek – Karolina Muchova

Avem aşadar o finală feminină inedită la ediţia 2023 a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Dacă poloneza Iga Swiatek era considerată principala favorită iată că lupta pentru trofeu o dă cu o jucătoare care nu a fost cap de serie, Karolina Muchova din Cehia. Deşi Muchova a izbutit să o elimine în semifinale pe favorita nr. 2, Aryna Sabalenka, pentru casele de pariuri ea nu are nici o şansă în finală.

ADVERTISEMENT

Cota acordată pentru victorie lui Iga Swiatek este de domeniul ridicolului, doar 1,16 în timp ce un succes al Muchoveni are cotă 6,00. Un singur set luat de cehoiacă valorează 2,90 iar dacă meciul va avea trei seturi vom avea o supercotă de 3,30. Marea surpriză vine de la faptul că există două meciuri directe între cele două, în 2019 şi 2020, ambele în Cehia şi pe amândouă le-a câştigat Karolina Muchova, la Praga fiind pe zgură!

ADVERTISEMENT