Sport

Iga Swiatek, discurs de mare campioană după ce a câștigat Roland Garros 2023: „Vă mulțumesc că m-ați suportat”. Karolina Muchova, în lacrimi. Video

Iga Swiatek a avut un discurs excepțional după ce a câștigat turneul de la Roland Garros 2023. Karolina Muchova a vorbit în lacrimi la premiere.
10.06.2023 | 20:15
Iga Swiatek discurs de mare campioana dupa ce a castigat Roland Garros 2023 Va multumesc ca mati suportat Karolina Muchova in lacrimi Video
Iga Swiatek a avut un discurs de mare campioană la festivitatea de premiere. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Iga Swiatek a ajuns la patru titluri de Grand Slam câștigate în carieră după ce s-a impus în finala de la Roland Garros 2023 împotriva Karolinei Muchova. Liderul WTA și-a respectat statutul de favorită și s-a impus după un ultim act spectaculos, scor 6-2, 5-7, 6-4.

Iga Swiatek, discurs de mare campioană după ce a câștigat Roland Garros 2023

Iga Swiatek a avut nevoie de două ore și 49 de minute pentru a câștiga finala contra Karolinei Muchova de la Roland Garros. Poloneza a început în forță partida și a condus cu set și 3-0, însă jucătoarea din Cehia a echilibrat balanța. În cele din urmă, Karolina Muchova a cedat la serviciu, iar Iga Swiatek și-a apărat cu succes trofeul cucerit anul trecut la Paris.

ADVERTISEMENT

La discursul de la festivitatea de premiere, Iga Swiatek le-a mulțumit tuturor și a lăudat-o pe adversara din finală. „Vă mulțumesc! În primul rând, o felicit pe Karolina, de când ne-am întâlnit prima dată pe teren știam că vom juca în turnee importante, că ne vom întâlni în finale. Te-am simțit foarte bună pe teren și sper că ne vom mai întâlni în astfel de momente.

Felicitări echipei tale, știu cât de importante sunt echipele în sportul nostru, chiar dacă e un sport individual. Eu nu m-aș afla aici fără ajutorul echipei mele. Vreau să vă spun că o să încerc să mă port mai frumos, îmi cer scuze că am fost dificil de gestionat, suntem de săptămâni în șir în competiție, fără pauză…

ADVERTISEMENT

„Vă mulțumesc că m-ați suportat”

„Vă mulțumesc că m-ați suportat, vom sărbători împreună acum. Mulțumesc și familiei mele. Sunt mulți oameni care au venit aici din Polonia, vă mulțumesc tuturor! Am spus-o de fiecare dată, nu este vorba doar despre rezultat, mă bucur să fiu aici, e locul meu preferat din circuit.

Le mulțumesc organizatorilor, sponsorilor, tuturor celor din spatele scenei, care fac din acest turneu o ocazie minunată pentru noi. Vreau să le mulțumesc și sponsorilor mei, dar și celor din tribune! Atmosfera a fost senzațională, sper să fie și mai furmos anul viitor. Vă mulțumesc că ați fost aici”, a declarat Iga Swiatek la festivitatea de premiere.

ADVERTISEMENT

Karolina Muchova, în lacrimi după finala cu Iga Swiatek de la Roland Garros 2023

Karolina Muchova a început ezitant partida cu Iga Swiatek. Jucătoarea din Cehia a fost condusă cu set și 0-3, însă și-a ridicat nivelul de joc și i-a dat mari bătăi de cap liderului mondial. De luni, cehoaica va deveni noul număr 16 WTA, fiind cea mai bună clasare a carierei.

La festivitatea de premiere, Karolina Muchova, aflată la prima finală de Grand Slam, nu și-a putut stăpâni emoțiile. Cehoaica i-a mulțumit echipei sale și a felicitat-o pe Iga Swiatek pentru al treilea triumf la Roland Garros. „Vă mulțumesc, o să încerc să păstrez scurt acest discurs.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte emoționată, atmosfera a fost incredibilă și vă mulțumesc tuturor. Au fost trei săptămâni deosebite aici la Paris pentru mine și pentru echipa mea. Am fost foarte aproape, dar se întâmpla asta atunci când joci împotriva celei mai bune jucătoare din lume. Vreau să te felicit atât pe tine (n.r. Iga), cât și pe echipa ta.
 
Vreau să le mulțumesc tuturor celor din spatele cortinei, celor din vestiar, fizioterapeuților, copiilor de mingi, tuturor voluntarilor. A fost un turneu extraordinar. V-aș mulțumi fiecăruia în parte, deși e imposibil. Nu m-aș fi aflat aici dacă nu mi-ați fi oferit energie la fiecare meci, vă mulțumesc mult tuturor.

Vreau să mulțumesc și echipei mele, e cel mai greu să vă mulțumesc vouă. Când îi privesc pe ei, mă simt învingătoare. Mulțumesc părinților mei, mulțumesc prietenilor mei, sper că e doar începutul și că mai avem multe astfel de momente. Împreună ne vom întoarce mai puternici”, a spus Karolina Muchova.

ADVERTISEMENT