Sport

Iga Swiatek intră în istoria tenisului. Ce record vechi de 25 de ani a doborât poloneza în primul tur de la Wimbledon

Liderul mondial WTA Iga Swiatek a început furibund turneul de la Wimbledon. În primul tur, poloneza a avut nevoie de puțin mai mult de o oră ca să câștige și să intre în istoria tenisului.
29.06.2022 | 13:22
Iga Swiatek intra in istoria tenisului Ce record vechi de 25 de ani a doborat poloneza in primul tur de la Wimbledon
Iga Swiatek a legat, după succesul din primul tur de la Wimbledon, cea mai lungă serie de victorii din acest secol. Sursa foto: Open Court
ADVERTISEMENT

Iga Swiatek nu are rivală în acest moment în lume. În primul tur al turneului de la Wimbledon, poloneza a doborât un record vechi de 25 de ani.

Iga Swiatek are cea mai lungă serie de victorii din acest secol

Lidera clasamentului WTA, Iga Swiatek, e de neoprit în acest an. Poloneza adună victorie după victorie și scrie istorie în circuitul mondial.

ADVERTISEMENT

În runda inaugurală la Wimbledon, Swiatek a avut nevoie de doar o oră și 14 minute pentru a trece de croata venită din calificări, Jana Fett (locul 252 WTA), scor 6-0, 6-3.

Victoria sportivei din Polonia, pe cât de concludentă, pe atât de firească, o trimite pe Swiatek direct în istoria ”sportului alb”.

ADVERTISEMENT

Grație succesului din runda inaugurală, Iga Swiatem a legat cea mai lungă serie de victorii din acest secol și a egalat performanța Martinei Hingis care datează tocmai din 1997.

Ambele sportive au reușit câte 36 de victorii consecutive, însă poloneza o va depăși pe fosta mare campioană din Elveția care a dominat tenisul mondial la sfârșitul anilor ’90.

ADVERTISEMENT

În turul secund, Swiatek va avea o misiune aparent ușoară cu olandeza Lesley Pattinama Kerkhove, ocupanta locului 138 în lume, ajunsă pe tabloul principal din postura de luckyloser.

Iga Swiatek e principala favorită la câștigarea turneului de la All England Club

Jucătoarea poloneză în vârstă de 21 de ani este principala favorită la câștigarea ediției din acest an a turneului londonez. Atât organizatorii, cât și bookmakerii o plasează în fruntea grupului de favorite, însă la mare distanță de urmăritoare.

ADVERTISEMENT

Swiatek a preferat să se pregătească pentru competiția de la All England Club alături de staff-ul ei, refuzând să participe la turneele premergătoare, pe iarbă.

”Este primul meu meci pe iarbă din acest sezon, așa că sunt fericită. Este incitant, o experiență nouă pentru mine”, a spus Swiatek, la finalul celei de a 36-a victorii consecutive.

  • 2.000.000 de lire sterline va încasa Iga Swiatek din partea organizatorilor, dacă va triumfa la Wimbledon
ADVERTISEMENT