News

Ikea cere clienților să returneze un scaun rotativ. „Există riscul ca baza piciorului să se rupă”

Producătorul de mobilă suedez le-a cerut clienților care au cumpărat scaunul rotativ Odger în culoarea antracit să îl returneze
21.12.2022 | 11:18
Ikea cere clientilor sa returneze un scaun rotativ Exista riscul ca baza piciorului sa se rupa
Ikea cere clienților să returneze scaunul rotativ Odger. Sursa foto: captură
ADVERTISEMENT

Ikea a transmis miercuri dimineața că recomandă tuturor persoanelor care au achiziționat scaunul rotativ Odger în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 şi inclusiv, să nu îl mai folosească şi să contacteze firma pentru a li se rambursa integral suma plătită pe produs.

Ikea cere clienților să returneze un scaun rotativ

Într-un comunicat transmis miercuri, Ikea atrage atenția că există riscul ca baza piciorului la aceste modele de scaun să se rupă.

ADVERTISEMENT

“Siguranţa clienţilor este prioritatea principală la IKEA. Aşadar, rechemăm scaunul rotativ Odger în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 şi inclusiv (22 reprezintă anul, iar 21 reprezintă săptămâna în care a fost fabricat produsul) din cauză că există riscul ca baza piciorului în formă de stea a scaunelor să se rupă şi să cauzeze căderea şi vătămarea utilizatorului.

IKEA le recomandă tuturor clienților care au cumpărat scaunul rotativ Odger în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 şi inclusiv, să nu îl mai folosească şi să îl returneze în orice magazin IKEA pentru a li se rambursa integral suma plătită pe produs”, se arată în comunicatul companiei suedeze.

ADVERTISEMENT

Marcajul de nume și dată de pe produs se află sub scaun, ștanțat în materialul șezutului scaunului.

Nu este necesar bonul fiscal

Ikea a subliniat că toate produsele trec printr-un program de evaluare a riscurilor și control al calității, acesta fiind unul din rarele cazuri în care un produs defect nu a fost identificat la timp.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, compania suedeză subliniază că pentru returul produsului nu este necesară prezentarea bonului fiscal.

“Cu toate acestea, am aflat că există posibilitatea ca baza piciorului, în formă de stea, a scaunului rotativ Odger în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 şi inclusiv, să se rupă. Scaunul rotativ Odger în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 şi inclusiv, se poate returna în orice magazin IKEA pentru o rambursare integrală a sumei plătite pe produs.

ADVERTISEMENT

Nu este necesară o dovadă a achiziţiei (bon fiscal). Marcajul de nume şi dată de pe produs se află sub scaun, ştanţat în materialul şezutului scaunului”, se mai arată în comunicatul celor de la Ikea.

Pentru informații suplimentare, clienții pot apela numărul de telefon 021-407.45.32.

ADVERTISEMENT
Tags: