Sport

Îl vânează Alexandru Deaconu pe Ovidiu Hațegan? ”Să nu înceapă să îl sape sau să îi dea la gioale”

Fostul arbitru Marius Avram nu este interesat de postul de președinte CCA și crede că pe viitor funcția va ajunge la Alexandru Deaconu sau Ovidiu Hațegan.
26.09.2023 | 09:40
Il vaneaza Alexandru Deaconu pe Ovidiu Hategan Sa nu inceapa sa il sape sau sa ii dea la gioale
Fostul arbitru Marius Avram nu este interesat de postul de președinte CCA și crede că pe viitor funcția va ajunge la Alexandru Deaconu sau Ovidiu Hațegan. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Kyros Vassaras este tot mai contestat pentru felul în care conduce arbitrajul românesc, iar finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a lansat un atac dur la adresa acestuia și i-a cerut lui Răzvan Burleanu să-l demită.

Ovidiu Hațegan și Alexandru Deaconu, posibili adversari la șefia CCA

Vorbind despre posibili înlocuitori pentru postul de președinte CCA, Becali l-a propus pe Marius Avram, recent retras din arbitraj. Însă, acesta a menționat că nu este interesată să preia această funcție și îi vede ca succesori ai lui Vassaras pe Alexandru Deaconu sau Ovidiu Hațegan.

ADVERTISEMENT

”Nu este prima oară când Gigi Becali spune lucrul acesta. Pentru mine, nu este de interes. Nu este cazul. Nu vor nici ei, nu vreau nici eu. Nu mi-am dorit să fiu nici observator. Îmi place să fiu aici cu voi. Arbitrajul este un subiect încheiat din punct de vedere practic.

În cariera mea de arbitru nu mă lăsau să vorbesc, iar acum o fac. Este foarte bine să se gândească către Alexandru Deaconu. Ovidiu Hațegan, dacă nu va reuși să revină la nivelul la care a fost. Poate el va face pasul către această funcție. Eu cred că ar fi tentat.

ADVERTISEMENT

Depinde și ce alternativă ai. Are experiență internațională și să nu înceapă Alexandru Deaconu să îl ‘sape’ sau să îl dea la ‘gioale’,  pentru că se întâmplă lucrul ăsta când unii află că au un posibil contracandidat!”, a spus Avram, la Digi Sport Special.

CCA, analiză după greșelile de arbitraj

Startul actualului sezon din SuperLiga a fost unul cu destul probleme de arbitraj, iar acest lucru i-a nemulțumit pe mai mulți conducători de cluburi. Kyros Vassaras a simțit pericolul și a ieșit cu o analiză a fazelor litigioase.

ADVERTISEMENT

El a recunoscut că Sebastian Colțescu a greșit când a dictat penalty pentru FCSB în partida de la Ovidiu cu Farul Constanța, însă a explicat faptul că VAR nu putea interveni în faza respectivă.

A fost scandal uriaș și după ce Istvan Kovacs nu a acordat două lovituri de departajare oaspeților în confruntarea dintre CFR Cluj și Petrolul. Arbitrul român nu a fost atenționat de camera VAR și a lăsat jocul liber.

ADVERTISEMENT

După ce, în spaţiul public au apărut mai multe informaţii conform cărora Istvan Kovacs ar spune că nu acordă penalty Petrolului, CCA a decis publicarea dialogului dintre “central” şi Horia Mladinovici, aflat în camera VAR, în care a fost analizat un posibil henţ în careul Petrolului şi posibilul fault al lui Ajeti la Pedro.

ADVERTISEMENT