Sport

Ilie Dumitrescu a anunțat că Răzvan Burleanu i-a propus lui Gică Hagi să preia echipa națională. Prima reacție a „Regelui”

Răzvan Burleanu a încercat să îl convingă pe Gheorghe Hagi să preia frâiele naționalei României. Cei doi au discutat aproximativ două ore despre posibilitatea ca „Regele” să devină selecționer.
21.11.2021 | 20:27
Ilie Dumitrescu a anuntat ca Razvan Burleanu ia propus lui Gica Hagi sa preia echipa nationala Prima reactie a Regelui
ADVERTISEMENT

Vali Moraru a făcut un anunț incredibil. Jurnalistul Digi Sport a dezvăluit că Răzvan Burleanu l-a contactat pe managerul tehnic al Farului să devină selecționerul României.

Informația a fost confirmată de Ilie Dumitrescu, bun prieten cu managerul tehnic al Farului. „Mister” a susținut însă că „Regele” l-a refuzat pe președintele Federației Române de Fotbal, din cauza implicării la gruparea constănțeană, acolo nu este doar antrenor, ci și patron.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi, contactat de Răzvan Burleanu să preia echipa națională a României. Ce răspuns a dat „Regele”

„I s-a propus un proiect pe 4 ani. Este extrem de complicat în momentul de față ca Gică Hagi să preia echipa națională. Ar fi fost primul caz din lume ca un patron de club să preia o echipă națională. Hagi este un om corect, care nu vrea să creeze probleme echipei naționale. S-ar fi dus în zona aia de conflict de interese.

Știu cât de mult și-ar fi dorit Hagi să fie selecționerul echipei naționale. Hagi i-a mulțumit lui Răzvan Burleanu, dar i-a spus că nu se poate. El vrea să preia echipa națională atunci când va fi doar antrenor, să nu mai fie și patron la Farul”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a lui Hagi: „Nici n-am vrut să încercăm”

Hagi a mai fost o dată selecționerul României, în 2001, atunci când a ratat obiectivul, calificarea la Campionatul Mondial din Japonia și Coreea de Sud. La scurt timp după informațiile oferite de Moraru și Dumitrescu, „Regele” a intrat în direct pentru a oferi mai multe detalii.

„Ne-am întâlnit, am avut o discuție în care, de la bun început, lucrurile erau clare. Am spus că, dacă sunt acționar majoritar, nu pot să fiu în altă parte, pentru că ies alte speculații. Am discutat două ore și am discutat, dar nu a existat absolut nicio cale care putea să schimbe situația asta de până acum.

ADVERTISEMENT

Nu știu ce era dacă eram acționar minoritar, cred era total diferit. Nici n-am vrut să încercăm, pentru că eu nu vreau să creez confuzie unde mă duc, vreau să lucrez unde lucrurile sunt foarte clare, obiective clare și proiect ambițios.

V-am spus că am o singură strategie, aceea de a încerca să devin cel mai bun. Am și eu părerea și opinia mea, cum și dumneavostră aveți să spuneți ce gândiți. Eu am dreptul să spun cum văd lucrurile din punctul meu de vedere.

ADVERTISEMENT

A fost o situație, lucrurile sunt clare, Ilie v-a zis bine, eu îmi văd de drumul meu, îmi continui proiectul, încerc să fac lucrurile cum le gândesc, sunt acționar, sunt și manager. Eu vreau să mă dezvolt cum trebuie, pentru că vreau să lucrăm frumos și nu are rost să interpretăm ce nu trebuie.

Rămâne să vedem ce va fi în viitor. Eu vreau să îmi găsesc parteneri, nu e de vânzare. Acționari însemnă parteneri, ca să fim mai puternici. E normal și logic. Atât.

Vreau să fiu în primele echipe din România, pentru că la Academie și la infrastructură suntem cei mai buni. Mai trebuie să muncim și la echipa mare”, a comentat Gică Hagi la același post de televiziune.

ADVERTISEMENT