Sport

Ilie Dumitrescu, sfat pentru Sepsi: „Aș fi spus să se joace meciul pe teren!”. Exemplul din Ligue 1 dat de „Mister”: „Așa aș proceda”

Ilie Dumitrescu le-a dat celor de la Sepsi un sfat, după ce meciul cu FC U Craiova va fi rejucat, spunându-le că ar fi trebuit să propună ca meciul să fie terminat pe teren.
09.03.2023 | 22:45
Ilie Dumitrescu sfat pentru Sepsi As fi spus sa se joace meciul pe teren Exemplul din Ligue 1 dat de Mister Asa as proceda
Ilie Dumitrescu, sfat pentru Sepsi. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

„Mister” a dat și un exemplu din Ligue 1 și cum problemele cu fanii agresivi au fost rezolvate, în momentul în care Dimitri Payet a fost lovit cu o sticlă în cap, în momentul în care se ducea să execute o lovitură de la colțul terenului.

Ilie Dumitrescu, sfat pentru Sepsi

Ilie Dumitrescu a avut un sfat pentru cei de la Sepsi, imediat după decizia de rejucare a partidei cu FC U Craiova: „Soluția e ideală să se desfășoare meciul pe teren și echipa care merită sportiv să intre în play-off.

ADVERTISEMENT

Eu dacă eram în conducere la Sepsi, aș fi spus să se joace meciul pe teren. Cred că se putea decide mai ușor, dacă ambele părți erau de acord să se rejoace meciul. Orice regulament e interpretat”.

„Din experiența acumulată în timp în fenomen, mi-am dat seama că nu era cazul să evacuezi galeria, că nu există cadru legal să faci chestia asta, pentru că nu au intrat pe teren, nu au aruncat cu ceva.

ADVERTISEMENT

Într-un proces în care se vine cu întâmpinare din ambele părți e mai simplu, se poate rezolva. Nu îi poate opri nimeni pe fanii celor de la Craiova să meargă la meci și să cumpere bilete”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la TV DigiSport.

„Eu am un exemplu, care m-a surprins plăcut!”

Ilie Dumitrescu a continuat și a oferit un exemplu din Ligue 1, în care un fan a plătit pentru gestul făcut și a fost interzis pe stadioane, nu întreaga galerie, așa cum se întâmplă în România:

ADVERTISEMENT

„Eu am un exemplu, care m-a surprins plăcut. A fost un meci dintre Lyon și Marseille. Payet a primit o sticlă în cap. La ora 14:00, a doua zi, băiatul ăla a fost prins și judecat, amendat, în fine.

Dar vreau să-l văd pe omul ăla, să fie exclus de la meciuri pentru 4-5 ani și să nu sufere toți suporterii, așa cum se întâmplă la noi. Mi se pare cel mai simplu și elegant mod de a gestiona o astfel de situație!”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Partida dintre Sepsi și FC U Craiova a fost întreruptă după doar 25 de minute, după ce arbitrul Andrei Chivulete a decis că scandările xenofobe ale fanilor olteni sunt nepotrivite pentru un meci de fotbal, asta după ce mai oprise meciul înainte din același motiv.

ADVERTISEMENT