Sport

Ilie Dumitrescu, sfaturi pentru Gigi Becali în ”cazul” Târnovanu: ”Trebuie să te gândești mai puțin la orgoliul tău și mai mult la viitorul băiatului!”

Gigi Becali a blocat transferul lui Ștefan Târnovanu în străinătate prin suma cerută, iar Ilie Dumitrescu i-a atras atenția că nu s-a gândit și la viitorul jucătorului.
01.07.2023 | 00:20
Ilie Dumitrescu sfaturi pentru Gigi Becali in cazul Tarnovanu Trebuie sa te gandesti mai putin la orgoliul tau si mai mult la viitorul baiatului
Gigi Becali a blocat transferul lui Ștefan Târnovanu în străinătate prin suma cerută, iar Ilie Dumitrescu i-a atras atenția că nu s-a gândit și la viitorul jucătorului. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Giovanni Becali a dezvăluit că o echipă puternică din Vest s-a interesat de portarul celor de la FCSB, dar totul s-a încheiat când patronul a cerut 10 milioane de euro în schimbul unui transfer.

Ilie Dumitrescu, nemulțumit de felul în care Gigi Becali a tratat un posibil transfer al lui Ștefan Târnovanu în străinătate

Faptul că Gigi Becali nici nu a vrut să mai negocieze din suma cerută pentru un transfer al lui Ștefan Târnovanu l-a făcut pe Ilie Dumitrescu să-i atragă atenția patronului de la FCSB că nu mai trebuie să aibă orgolii pentru că este un om împlinit.

ADVERTISEMENT

”Victor (n.r. – Victor Becali) îmi spunea… Na, până la urmă a trebuit să-i dea răspunsul celui care s-a interesat de Târnovanu. I-a zis ‘Iar veniți, mă, cu sume d-astea? Cu sume d-astea care…’.

Evaluarea nu este bună, nu poți să vii cu chestii d-astea, cu 10 milioane, 15 milioane. Eu sunt convins că dacă venea o altă echipă cu o sumă d-asta, punea covorul roșu, cină, șampanie, hai să avem o relație. Aici nu se pune problema, pentru că Gigi este Gigi.

ADVERTISEMENT

Trebuie să se gândească mai puțin la orgoliul lui și la ce reprezintă pentru lume, că nu trebuie să mai dovedească nimic. E un tip realizat. Trebuie să te gândești o secundă că sunt trei părți, clubul care vrea să cumpere, tu, care vrei să vinzi, și mai e băiatul ăla”, a declarat Ilie Dumitrescu, la emisiunea Digi Sport Special.

Două achiziții de viitor cu banii luați pe Târnovanu

Fostul mare internațional este de părere că Gigi Becali ar fi trebuit să-l lase pe Târnovanu să plece, chiar dacă suma propusă nu era cea la care se aștepta acesta, și cu banii obținuți ar fi putut să aducă doi jucători de mare viitor.

ADVERTISEMENT

”Acum poate era un moment favorabil pentru Târnovanu. Nu știu pe ce sumă, dar trebuie să te gândești puțin și la jucător. 5 milioane pentru un portar nu este o sumă mică. Poate sunt trei milioane, poate cinci, poate patru, dar trebuie să te gândești și la viitorul jucătorului.

La modul la care reacționează Gigi, la un moment dat… Vlad era portarul titular. A făcut două sau trei greșeli și a fost trecut pe bancă. Asta se poate întâmpla în viața unui portar.

ADVERTISEMENT

Să spunem că era o ofertă de cinci milioane. Crezi că poți să faci ofertă cu cinci milioane să-i iei Borza și Mazilu? El tot timpul a făcut așa. A luat ce e mai bun din țară”, a mai spus Dumitrescu.

De ce nu pot vinde cluburile de la noi pe bani mulți

Ilie Dumitrescu nu crede că în acest moment echipele din România pot vinde jucători la sume foarte mari și a vorbit și de alți fotbaliști de la FCSB care au avut oferte importante și pe care Gigi Becali nu i-a lăsat să plece.

”Nu știu, în momentul în care patronul echipei a cerut zece milioane, lucrurile s-au blocat. E foarte greu să se achite zece milioane pentru Târnovanu. El ar merita, dar trebuie să luăm în considerare că marketul nostru nu a ajuns la maturitate, chiar dacă au mai fost câteva excepții.

Ar trebui ca mai mulți jucători să se impună la un anumit nivel prin Anglia, Germania, Italia, ca să poți să ceri anumite sume. Nu vreau să dau exemple în care anumiți jucători au avut oferte. Aș începe cu Coman, a fost ofertă de nouă milioane.

Chiar vorbeam cu Victor Becali. Spunea că sunt momente. Coman, nouă milioane, venea de la un turneu final, a mai fost Denis Alibec, undeva la 6 milioane de la Marseille. S-au cerut 10 milioane, nu s-a putut. Nici Coman și nici Alibec nu s-au transferat”, a încheiat fostul internațional.

Helmuth Duckadam îi spulberă visul lui Gigi Becali de a-l vinde pe o sumă imensă pe Ștefan Târnovanu și spune despre portarul FCSB-ului că nu va primi nici măcar o ofertă de 4.000.000 de euro.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1.52 este cota pentru „total goluri: 2-4” la meciul FC U Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT