Fotbal international

Ilie Dumitrescu și-a ales favorita pentru CM din Qatar: „Nu e loc de surprize la acest Mondial”

Ilie Dumitrescu a analizat în detaliu SuperMondialul 2022, a enumerat echipele care au șanse la trofeu, dar recomandă și un SuperPariu cu care ați putea da lovitura.
16.11.2022 | 10:40
Ilie Dumitrescu sia ales favorita pentru CM din Qatar Nu e loc de surprize la acest Mondial
Ilie Dumitrescu e de părere că nu vom avea parte de mari surprize la CM din Qatar. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

„Mister” știe totul despre Campionatul Mondial, tot ce presupune experiența de jucător, tot ce definește experiența de suporter. În plin sprint cu toate lucrurile pe care Ilie Dumitrescu le face ca analist tv, Ambasador de brand Superbet și om de afaceri, l-am prins la un espresso pentru o discuție despre Qatar 2022.

Ilie Dumitrescu despre CM din Qatar: „Un Mondial controversat, dar va fi spectacol total”

„Mister”, ce înseamnă pentru tine Campionatul Mondial din Qatar?

Un Mondial controversat și contestat. E bine și e nevoie să fie așa, pentru că va crește interesul. Ce contează e că dincolo de problemele politice, acest Mondial va fi o revelație. Un spectacol total, cu echipe în vârf de formă.

ADVERTISEMENT

Înseamnă că titanii vor confirma?

Titanii sunt până la urmă cei care au titlul Mondial în palmares. Ceilalți, precum Olanda sau Țările de Jos, cum se numește oficial țara reprezentată de „Portocala Mecanică”, a ajuns deja la 3 finale jucate, toate pierdute. E greu să vii lângă Brazilia, Argentina, Germania, Italia, Franța, Spania, Anglia și Uruguay.

Deci nu prea va fi loc de surprize?

– Foarte greu. Pentru că toate echipele mari îți vin cu jucători care au meciuri în picioare sezonul acesta în cele mai tari campionate. Și vin în creștere de formă.

ADVERTISEMENT

Ultimul turneu pentru Messi, Ronaldo, Lewandowski, Benzema?

– Nu pentru toți. Greu de spus care dintre ei va juca pentru ultima oară. Cu toții sunt mari-mari. Idoli adevărați. Inspiră în teren și în afara lui. Și chiar dacă au ajuns la o anumită vârstă și nu mai sunt atât de vizibili și decisivi la echipa națională, la un turneu final fix ei sunt cei care pot face diferența.

Ilie Dumitrescu știe cum poate deveni Brazilia campioană mondială

Au marile echipe soluții pentru a înlocui absențe de ultim moment?

– Greu de spus. Și da, și nu. Da, pentru că în mod normal, au rezerve de valoarea titularilor. Nu, pentru că până și la echipele uriașe, sunt unii jucători cu adevărat cheie, a căror absență poate forța antrenorul să schimbe chiar planul tactic.

ADVERTISEMENT

Ce va face diferența în plan tactic la acest Mondial?

– Cred că va continua trendul Europeanului. Unde Italia a câștigat, fiind echipa cea mai completă, meci de meci. Dar în drum spre finală, mai câștigi dintr-o sclipire a unui star, mai câștigi cu noroc, mai câștigi că vine cineva de pe bancă și face diferența în ultimele minute. S-a ajuns în fotbal ca trofeul să fie luat de echipe care sunt foarte solide și sunt în control și când au mingea, și când luptă s-o recupereze.

Care vor fi cele mai solicitate posturi în teren la acest Mondial?

– Fundașii de bandă și toată linia mediană. Totul va fi un mix între fizic și respectarea la virgulă a planului tactic.

ADVERTISEMENT

Brazilia a câștigat primul și singurul Mondial jucat până acum în Asia. Se întâmpla în urmă cu 20 de ani. Între timp, Europa a monopolizat turneul final, câștigând următoarele 4 ediții. Au echipele din America de Sud argumente să recâștige trofeul suprem în fotbal, la nivel de echipe reprezentative?

– Au mereu argumente. Aici mă leg de o întrebare precedentă să readuc în atenție ce am spus. V-am povestit despre cum mai câștigi meciuri, dar pentru a câștiga trofee, e nevoie să faci ambele faze la același nivel. Asta trebuie să îmbunătățească Brazilia și Argentina.

SuperPariul recomandat de „Mister” Ilie Dumitrescu pentru Mondiale

Jucători Superbet vor fi în tribune, câștigători ai diverselor campanii promoționale. Ce crezi că impactează cel mai mult un suporter care trăiește din tribune meciuri de la Campionatul Mondial?

– Atmosfera, valoarea jucătorilor și intensitatea meciurilor. Superbet uite că dă iar cele mai multe și cele mai mari premii. Felicitări norocoșilor care le-au câștigat. Să vedem cum le vor merge și pariurile la Mondial.

Ești unul dintre specialiștii pariului „12 & GG”. La Mondialul din Qatar, ce ai mai adăuga acestui pariu pentru a fi un SuperPariu de avut în vedere la majoritatea meciurilor (peste/sub la cornere, la ofsaiduri, la cartonașe galbene)?

– Nu intru pe cartonașe și cornere. L-aș face SuperPariu cu un marcator sau chiar doi marcatori adăugați în combo. În funcție de meci.

SuperAvantaj te ajută să câștigi mai devreme la Superbet, dacă echipa pe care ai pariat ajunge să aibă două goluri avans. Ai trăit ca parior senzația?

– Da! Într-un 3-3. Deci remontadă de la 3-0… A fost ceva de vis. Ah, și am prins și atunci, la European, meciurile Croația – Spania și Franța – Elveția, la care am fost și în lojă pe „Arena Națională”, invitat în calitate de Ambasador Superbet.

SuperProno va fi cu runde zilnice la Mondial. Premii de 3.000.000 lei în cel mai tare concurs de pronosticuri. Ce-ți place la SuperProno cel mai mult și cât de des joci?

– Mă știți că eu sunt parior-parior. La SuperProno pun în funcție de meci. Mă amuză. Uneori mai prind. Dar îmi place mai mult când prind și pariurile-pariuri. Că multe întrebări sunt de fapt pariuri. Dar am prieteni care nu ratează nicio rundă. Unul a luat 20.000 lei o dată și nu-i venea să creadă!

Îndemnul lui Ilie pentru noi toți înainte de Mondial?

– GO SUPER

  • 3 turnee finale de Campionat Mondial are în palmares Ilie Dumitrescu: Italia 1990 (2 meciuri, 0 goluri), SUA 1994 (5 meciuri, 2 goluri) şi Franţa 1998 (1 meci, 0 goluri)
ADVERTISEMENT