Fotbal intern

Ilie Dumitrescu și Ion Crăciunescu dau de pământ cu regula U21: „Copiii ăștia suferă!”

06.05.2021 | 19:47
Ilie Dumitrescu si Ion Craciunescu dau de pamant cu regula U21 Copiii astia sufera
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu și Ion Crăciunescu au vorbit despre regula U21, pe care nu o înțeleg în actualul format, și anume cel cu doi jucători U21 în teren din primul minut.

Ion Crăciunescu spune că toți tinerii fotbaliști schimbați în primele minute ale meciurilor suferă enorm, făcând o comparație cu ce se întâmplă în campionatele mari din Europa, unde Federația nu obligă cluburile să folosească tineri.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu crede că antrenorii sunt obligați să facă schimbările în debutul meciurilor, ei fiind interesați de obținerea victoriei, dar și de păstrarea postului lor.

Ilie Dumitrescu și Ion Crăciunescu dau de pământ cu regula U21

Ilie Dumitrescu și Ion Crăciunescu au dezbătut din nou regula cu cei doi jucători U21, pe care cluburile din Liga 1 sunt obligate să o pună în practică la fiecare meci:

ADVERTISEMENT

„Ca antrenor, în momentul în care ai presiunea rezultatelor și există posibilitatea să faci schimbarea în minutul 1, o faci fără să te gândești prea mult.

Îți dai seama ce e și în sufletul lui Croitoru când îl schimbă pe fiul lui. Eu am fost de acord, pentru că mulți jucători au făcut performanță la U21, dar când impui și al doilea jucător…mai e și o chestie.

ADVERTISEMENT

Credeți că cineva i-a propus lui Guardiola să-l promoveze la prima echipă pe Foden la 17 ani”, a mai spus Ilie Dumitrescu la TV DigiSport.

„Copiii ăștia suferă!”

Ion Crăciunescu a comentat situațiile în care mulți tineri sunt schimbați în primele minute ale meciurilor: „Eu mă uitam la copiii ăștia și suferă. Cum să se simtă când joacă 3-4-5 minute. Ăștia de pe-afară nu au auzit de regula de la noi, cum se încurajează tinerii jucători”.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu și Ion Crăciunescu au vorbit și despre lupta la titlul în Liga 1, iar fostul arbitru consideră că CFR Cluj va fi din nou campioană: „Din punctul meu de vedere, CFR-ul a scăpat campioană. CFR-ul, pe mâna lor, nu se încurcă. Craiova nu poate juca împotriva Clinceniului, ce să mai facă împotriva FCSB-ului sau a CFR-ului”.

„Este greu pentru FCSB în seara aceasta, pentru că lipsesc mulți jucători importanți. Să vedem cum va fi Olaru, Buziuc a dat ultimul gol Stelei în Liga 3. Crețu și Radunovic trebuie să-și ridice nivelul, iar cei din față trebuie să-și pună amprenta. Din punctul meu de vedere, Sepsi e arbitrul luptei la titlu”, a spus Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT