Sport

Ilie Năstase a explicat motivul pentru care Simona Halep a refuzat să evolueze pentru România în Billie Jean King Cup: „Trebuie să joace cât mai mult”

Ilie Năstase a comentat deciziile pe care Simona Halep le-a luat în ultima vreme. Fostul lider WTA nu va juca pentru România în Billie Jean King Cup.
09.04.2024 | 15:50
Ilie Nastase a explicat motivul pentru care Simona Halep a refuzat sa evolueze pentru Romania in Billie Jean King Cup Trebuie sa joace cat mai mult
Ilie Năstase a comentat ultimele decizii ale Simonei Halep. Motivul pentru care românca a refuzat să joace în Billie Jean King Cup. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase a vorbit despre decizia pe care a luat-o Simona Halep, de a nu evolua pentru România în barajul Billie Jean King Cup împotriva Ucrainei. Confruntarea are loc pe 12 și 13 aprilie. În schimb, dubla campioană de Grand Slam va evolua în perioada 15-21 aprilie la turneul WTA 125 de la Oeiras.

Ilie Năstase a explicat motivul pentru care Simona Halep a refuzat să evolueze pentru România în Billie Jean King Cup: „Trebuie să joace cât mai mult”

Simona Halep a început pregătirile pentru sezonul de zgură alături de Carlos Martinez. Revenită după dopaj, dubla campioană de Grand a refuzat Rouen și Stuttgart și a acceptat un wild-card la turneul WTA 125 de la Oeiras, Portugalia.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase a comentat alegerea româncei de a nu participa la Billie Jean King Cup și a juca în Portugalia. După meciul de la Miami împotriva Paulei Badosa, românca a acuzat o accidentare la umărul drept. “Zgura din Florida, din America în general, nu are nimic de a face cu zgura din Europa.

E mult mai rapidă, e altceva. E mai fină, iar când e bătătorită devine aproape un ciment. Ea se antrenează bine și ar trebui să joace toate turneele de zgură din Europa.

ADVERTISEMENT

„Nici nu mai contează pe ce loc este. Ai fost odată numărul 1, la revedere!”

Pentru că ea o să joace pe zgură Grand Slam-ul de la Roland Garros. Aici trebuie să se antreneze ea. Nici nu mai contează pe ce loc este. Ești pe locul 1.100 sau pe cât e ea. Nu mai contează.

Ai fost odată numărul 1, la revedere! Acum că ești 1.100, asta e. Ai avut acele probleme. Oamenii se mai accidentează, stau și câte un an și revin după aceea. Nu-i nicio problemă.

ADVERTISEMENT

Trebuie să joace cât mai mult. Dar nu știu de ce nu a jucat (n.r. – la Billie Jean King Cup). E și drumul până în America, meciurile, apoi întoarcerea”, a spus Ilie Năstase, potrivit iamsport.ro.

Simona Halep, turneu de încălzire înainte de Madrid Open

Spaniolii de la Marca au anunțat că Simona Halep ar fi acceptat wild-card-ul oferit de organizatorii turneului din Portugalia. Astfel, campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 va avea un turneu de încălzire înainte de Madrid Open.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a primit și acceptat un wild-card de la Madrid Open, turneu pe care l-a câștigat în 2016 și 2017. Competiția de la Caja Magica are loc în perioada 23 aprilie – 5 mai. Turneul Oeiras Ladies Open este dotat cu premii totale în valoare de 164.000 de dolari.

ADVERTISEMENT