Sport

Simona Halep a primit wildcard pentru încă un turneu. Alegere surprinzătoare

Simona Halep a ales să participe la încă un turneu de zgură înainte de WTA Madrid Open. Unde va juca sportiva noastră.
08.04.2024 | 16:04
Simona Halep a primit wildcard pentru inca un turneu Alegere surprinzatoare
Simona Halep poate urca aproape 800 de locuri în clasamentul WTA dacă se impune la Oeiras. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a primit invitație pentru a participa la turneul de la Madrid. Fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon se va pregăti pentru această provocare la un alt turneu de zgură din Portugalia.

Simona Halep va participa în premieră la turneul de la Oeiras

Simona Halep va juca la turneul WTA de la Oeiras, potrivit Marca.com. Competiția va avea loc în perioada 15-21 aprilie și face parte din categoria WTA 125K și cu premii în valoare de 164.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Pentru campioana noastră va fi o premieră. Halep nu a a mai participat niciodată la acest turneu care are loc în aceeași perioadă cu cel de la Stuttgart.

Dacă românca va reuși să se impună în Portugalia va urca în primele 450 de jucătoare ale lumii și va acumula 125 de puncte. În acest moment, Halep se află pe locul 1.144 WTA.

ADVERTISEMENT

Simona Halep începe sezonul de zgură. Primul turneu alături de Carlos Martinez

Simona Halep începe la Oeiras sezonul de zgură, suprafața care i-a adus de-a lungul carierei nu mai puțin de nouă trofee. Turneul din Portugalia va fi și primul alături de noul ei antrenor, Carlos Martinez.

Acest turneu nu s-a mai organizat din 2014, când Carla Suarez Navarro reușea să se impună în finala. Halep nu a solicitat invitație la acest turneu, ci pur și simplu a fost invitată de către organizatori, după ce a renunțat să mai participe la Rouen.

ADVERTISEMENT

„Simona Halep revine pe zgură, după 690 de zile, în turneul WTA 125 din Oeiras. Ajunsă pe locul 1144 în clasamentul general, românca se pregăteşte în aceste zile la Bucureşti alături de antrenorul spaniol Carlos Martinez.

Pentru a afla când a jucat Halep ultima dată pe această suprafaţă trebuie să te întorci în timp până în turul secund de la Roland Garros 2022. A pierdut atunci în faţa chinezoaicei Qinwen Zheng”, mai scriu ziariștii spanioli.

ADVERTISEMENT

Când se joacă turneul de la Madrid

Turneul de la Madrid debutează pe data de 23 aprilie, la două zile după finala turneului de la Oeiras și se încheie pe data de 5 mai. Ținând cont de forma fizică în care se află Simona Halep, o participare în fazele superioare ale turneului din Portugalia i-ar putea afecta parcursul la turneul din Spania.

Halep a reușit să câștige toate cele mai importante turnee din circuitul de zgură. Simona a triumfat la Madrid în 2016 și 2017, la Roma în 2020 și Roland Garros în 2018.

ADVERTISEMENT
Tags: