Sport

Ilie Năstase, cuvinte „grele” chiar în ziua în care Simona Halep a plecat la TAS: „Sigur a luat și Serena Williams”

Ilie Năstase a adus acuzații grave chiar în ziua în care Simona Halep a plecat la TAS pentru audierile în scandalul de dopaj.
06.02.2024 | 18:12
Ilie Nastase cuvinte grele chiar in ziua in care Simona Halep a plecat la TAS Sigur a luat si Serena Williams
Ilie Năstase i-a adus acuzații Serenei Williams înainte de audierea Simonei Halep de la TAS. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a plecat marți dimineață spre Lausanne pentru audierile de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) privind scandalul de dopaj. Dubla campioană de Grand Slam a fost suspendată 4 ani din tenis pentru două încălcări separate ale programului anti-doping.

Ilie Năstase, cuvinte „grele” chiar în ziua în care Simona Halep a plecat la TAS: „Sigur a luat și Serena Williams”

Ilie Năstase, primul lider mondial din istoria ATP, i-a luat de fiecare dată apărarea Simonei Halep în scandalul de dopaj. „Nasty” a scos încă o dată în relief că principalul vinovat pentru situația în care a ajuns Simona Halep este fostul antrenor al româncei, Patrick Mouratoglou.

ADVERTISEMENT

De altfel, antrenorul francez a recunoscut că el și fizioterapeuta Candice Gohier au fost cei care i-au recomandat suplimentul cu colagen Simonei Halep, care ulterior s-a dovedit a fi contaminat. Ilie Năstase a venit cu acuzații grave.

„Eu cred că i-au băgat (n.r. staff-ul lui Mouratoglou) şi pe Serena Williams şi pe alţii. Dacă i-a dat Simonei, sigur le-a dat şi celorlalţi jucători cu care a lucrat. Eu aşa cred, nu cred că e Simona Halep prima care primeşte asta de la Mouratoglou”, a declarat Ilie Năstase, potrivit orangesport.ro.

ADVERTISEMENT

Detalii despre audierea Simonei Halep la TAS

Simona Halep a mers la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne alături de fratele său și de avocatul Bogdan Stoica. Românca va fi audiată în perioada 7-9 februarie în ultima sa cale de a-și demonstra nevinovăția și de a primi o micșorare sau anulare a sancțiunii inițiale.

Cazul de dopaj va aduce 3 judecători în fața fostului lider WTA. Judecătorul ales de acuzație, judecătorul desemnat de TAS și judecătorul ales de Simona Halep, americanul Jeffrey G. Benz, vor audia scandalul de dopaj al sportivei născute la Constanța.

ADVERTISEMENT

Halep i-a luat în considerare pe românii Cristian Jura și Daniel Vișoiu, însă în cele din urmă românca l-a ales pe Jeffrey G. Benz. Avocatul Howard Jacobs o ajută, de asemenea, pe Simona Halep în cazul de dopaj.

Când va începe procesul Simonei Halep la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat că audierile Simonei Halep vor lua start miercuri, 7 februarie, ora 09:30 (ora locală) și se vor încheia vineri, 9 februarie, ora 15:30. Grupul de judecători este completat de Annabelle Bennett (Australia) și Ulrich Haas (Germania).

ADVERTISEMENT

„Părțile, martorii și experții vor participa la ședință atât personal, cât și de la distanță, inclusiv doamna Halep, care va fi prezentă personal. Audierea se va desfășura cu ușile închise, deoarece niciuna dintre părți nu a solicitat o audiere publică. 

Audierile vor începe pe 7 februarie 2024, la ora 9:30, cu observațiile de deschidere ale părților, urmate de trecerea în revistă a faptelor și mărturiile experților. Pledoariile orale vor avea loc în ultima zi, urmând ca ședința de audiere să se încheie pe 9 februarie în jur de ora 15:30. 

Completul de judecată este format din Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (SUA) și Ulrich Haas (Germania). Simona Halep l-a ales pe Jeffrey G. Benz drept arbitru, în timp ce ITIA pe Ulrich Haas, un arbitru cu multă expertiză în doping, care a făcut parte dintr-o comisie ce a anchetat neregulile din ciclism, inclusiv pe Lance Armstrong.

La cererea părților, nu se vor furniza informații suplimentare cu privire la identitatea participanților (reprezentanți, experți și martori). Doamna Halep nu va face nicio declarație presei înainte de sfârşitul şedinţei. 

În urma audierii, completul TAS va delibera și pregăti Hotărârea arbitrală care va conține o decizie și motivele ei. În acest moment, nu se poate da nicio indicație cu privire la momentul finalizării hotărârii arbitrale sau a momentului când vor fi notificate părțile”, se arată în comunicatul TAS, potrivit gsp.ro.

ADVERTISEMENT